Τετάρτη 30 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σε δυο βάρκες

Η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) παραμένει στο αίτημα για μη εφαρμογή και απόσυρση του αντιδραστικού νόμου - πλαισίου και όλων των μέτρων που εφαρμόζουν τις αναδιαρθρώσεις της Μπολόνια, ενώ βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αποκρούσει τα νομοσχέδια για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα. Αποφάσισε, επίσης, δυο απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο Φλεβάρη, με αιχμή την ανάγκη γενναίας χρηματοδότησης των πανεπιστημίων (αποκλειστικά από δημόσιους πόρους), βελτίωσης των οικονομικών των πανεπιστημιακών, αλλά και ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης.

Την απόφαση αυτή την ψήφισε και η «Συσπείρωση», παράταξη του ΣΥΝ στους πανεπιστημιακούς.

Ενα άλλο κομμάτι του ΣΥΝ στους πανεπιστημιακούς όμως, η «Αριστερή Μεταρρύθμιση», διαφωνεί με την απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ και προτάσσει ως κύριο πρόβλημα σήμερα τους οικονομικούς καταλογισμούς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και την «οικονομική αυτοτέλεια» των πανεπιστημίων, δηλαδή τη δυνατότητα να μπορούν ελεύθερα τα ιδρύματα να κάνουν «μπίζνες», μέσω των «ειδικών λογαριασμών» και της εμπορευματοποίησης της έρευνας. Επίσης, αυτό το κομμάτι του ΣΥΝ βαφτίζει «φαινόμενα βίας μέσα στα ιδρύματα» τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου - πλαισίου και συντάσσεται ουσιαστικά με το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι ο νόμος έχει ψηφιστεί και η ...«νομιμότητα» του «κράτους δικαίου» επιβάλλει την εφαρμογή του!

Ιδού, λοιπόν, άλλο ένα λαμπρό δείγμα της σκόπιμης διγλωσσίας του ΣΥΝ, της τακτικής του οπορτουνισμού να πατάει σε δυο βάρκες, για να ψαρεύει ό,τι μπορεί από θολά νερά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ