Τετάρτη 30 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Συγκροτήθηκε η Επιτροπή

Με την εκλογή προεδρείου συγκροτήθηκε χθες σε σώμα η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, η οποία θα ασχοληθεί με την προώθηση των αντιδραστικών αλλαγών σε άρθρα του Συντάγματος που προτείνει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Πρόεδρος της Επιτροπής αναδείχτηκε η Α. Μπενάκη - Ψαρούδα (ΝΔ), Α` Αντιπρόεδρος ο Α. Κανταρτζής (ΚΚΕ), Β` Αντιπρόεδρος ο Φ. Κουβέλης (ΣΥΝ) και γραμματέας ο Α. Πλεύρης (ΛΑ.Ο.Σ.).

Το ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενο λαθροχειρίες που έγιναν στην ψηφοφορία στην προηγούμενη Βουλή, δεν παίρνει μέρος στη διαδικασία, θέλοντας ουσιαστικά να κρύψει τη συμφωνία του με την κυβέρνηση σε μια σειρά προωθούμενες αντιδραστικές αλλαγές, όπως στο άρθρο 16 για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα αρχίσουν σε δέκα περίπου μέρες και θα ολοκληρωθούν σε ενάμιση μήνα, ενώ οι τελικές ψηφοφορίες θα γίνουν όπως προβλέπει το Σύνταγμα στα τέλη Ιούνη.

Υπενθυμίζεται ότι κανένα από τα υπό αναθεώρηση άρθρα δε συγκέντρωσε στην προηγούμενη Βουλή τις 180 ψήφους και έτσι για να εγκριθεί η αναθεώρηση στην παρούσα Βουλή θα χρειαστούν και πάλι 180 ψήφοι.

Κατά τη συνεδρίαση, ο βουλευτής της ΝΔ Α. Καραμάριος ισχυρίστηκε ότι λόγω της μη συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στις εργασίες της Επιτροπής η συγκρότησή της «πάσχει», θέση που απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα και από τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ