Τετάρτη 30 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κρύβει τη διαπλοκή με συμφέροντα
  • Περιμένει «καινούρια στοιχεία» για τη διαμεσολάβηση του βουλευτή και «καταπίνει» τη συναλλαγή της με τα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα
  • Εκτόνωση της εσωκομματικής πίεσης από τον Ε. Μεϊμαράκη

«Καινούρια στοιχεία» περιμένει η κυβέρνηση για τη διαμεσολάβηση του Κ. Κουκοδήμου σε μια εμφανή προσπάθεια να «κερδίσει χρόνο» αλλά και να αφυδατώσει την πολιτική διάσταση της υπόθεσης, δηλαδή τη διαπλοκή στελεχών και βουλευτών της με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση δε φαίνεται να πτοείται από τις νέες μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν τη διαμεσολάβηση του «γαλάζιου» βουλευτή μεταξύ του Σπ. Κλαδά και του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, ώστε «να πέσει στα μαλακά» η υπόθεση με το λογαριασμό των 5,5 εκατ. ευρώ, με αντάλλαγμα ο μεγαλοδημοσιογράφος να αναφέρει το όνομα του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) στις εκπομπές του. Ειλημμένη απόφαση, εξαιτίας κυρίως της οριακής αυτοδυναμίας των 152 βουλευτών, είναι «να διασωθεί» ο βουλευτής και μόνο στην περίπτωση που υπάρξουν νέα «αδιάσειστα στοιχεία» η κυβερνητική στάση να επανεξεταστεί ώστε είτε να εξαναγκαστεί σε παραίτηση είτε σε ανεξαρτητοποίηση.

«Εχω απαντήσει στο θέμα Κουκοδήμου και δεν έχω αυτή τη στιγμή τίποτε καινούριο να προσθέσω. Εάν υπάρξει κάποιο καινούριο στοιχείο, το οποίο θα παραπέμπει στην τελευταία φράση της δήλωσης του κ. Τραγάκη, η οποία είναι σαφής, θα τα ξαναπούμε», δήλωσε χτες ο Θ. Ρουσόπουλος, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δε θεωρεί σοβαρή τη νέα μαρτυρία του αρχισυντάκτη της «Ζούγκλας» ότι υπάρχει και ηχητικό ντοκουμέντο καθώς και ότι εμπλέκεται και δεύτερος βουλευτής της ΝΔ. «Ο καθένας μπορεί να εμπλέκει τον οποιοδήποτε νομίζει εκείνος. Εμένα με ενδιαφέρει να δω τα στοιχεία τα οποία εμπλέκουν τους βουλευτές αυτούς», είπε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ενώ ανέθεσε τη διακρίβωση των δημοσιογραφικών μαρτυριών και πληροφοριών στη Δικαιοσύνη. «Περιμένω την ακρίβεια των πληροφοριών να τη διαπιστώσει η Δικαιοσύνη, αφού η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «δε βλέπω το λόγο γιατί σε κάθε πληροφορία, σε κάθε φήμη - και το πληροφορία εντός ή εκτός εισαγωγικών, ανάλογα με την περίπτωση - να τοποθετούμαι». Ενθαρρημένος προφανώς από τη στάση του Μεγάρου Μαξίμου, που σε κάθε περίπτωση θέλει να απεμπλακεί ο επικεφαλής της ΥΠΕΕ από την όλη ιστορία, ο ίδιος ο Κ. Κουκοδήμος εμφανίστηκε χτες περίπου ως άσπιλος και άμεμπτος...

Στο μεταξύ, ο Ε. Μεϊμαράκης, που τελευταία έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην υπεράσπιση της εικόνας της κυβέρνησης και προσωπικά του Κ. Καραμανλή, επιχείρησε χτες να εκτονώσει την εσωκομματική αγανάκτηση για το μέχρι τώρα χειρισμό της υπόθεσης Κουκοδήμου. Σε κατ' ιδίαν συνομιλία του με δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Αμυνας είπε ότι αν εκείνος ήταν ακόμα γραμματέας της ΝΔ, θα είχε προχωρήσει σε αναστολή για ένα δίμηνο της συμμετοχής του Κουκοδήμου στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο. Εσπευσε να κάνει σαφές ότι η δήλωσή του δεν πρέπει να θεωρηθεί αιχμή για τον νυν γραμματέα, ενώ στην ερώτηση για το ποιος πρέπει να είναι από εδώ και στο εξής ο χειρισμός, σήκωσε ψηλά τα χέρια: «Μη με ρωτάτε», είπε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Σ. Κεδίκογλου διέψευσε χτες ότι είναι ο δεύτερος βουλευτής στον οποίο αναφέρθηκε ο αρχισυντάκτης της «Ζούγκλας»: «Εγώ εδώ και ένα χρόνο δεν έχω βρεθεί με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ούτε σε κοινωνική εκδήλωση και η μόνη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε ήταν δύο φορές που βγήκα στο ραδιόφωνό του, στην εκπομπή του», δήλωσε χτες (στον «Αθήνα 9,84»), συμπληρώνοντας ότι «δεν είχα ποτέ μου, τον τελευταίο χρόνο, ιδιωτική συνομιλία με τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο και όποιος αναμείξει το όνομά μου από εδώ και πέρα, λυπάμαι, αλλά θα πρέπει να αντιδράσω».

Τη δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης Κουκοδήμου υπερασπίστηκε ο Μ. Εβερτ: «Θα πρέπει να διερευνηθεί δικαστικά. Δεν μπορεί όμως να κατακρεουργούμε έναν άνθρωπο πριν τον κρίνει η Δικαιοσύνη. Ακόμα και τώρα δεν έχω ξεκαθαρισμένο τι κακό έχει κάνει ο Κουκοδήμος, το λέω ειλικρινά αυτό», δήλωσε χτες (στον «Αλφα 9,89»). Υπέρ του «αποκεφαλισμού» όσων εκθέτουν τον Κ. Καραμανλή και την παράταξη τάχθηκε ο Μ. Χαρακόπουλος: «Αν κάποιοι λίγοι αποδεικνύονται ανάξιοι της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και εκθέτουν την παράταξη, οφείλουν να κάνουν στην άκρη», αποφάνθηκε μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ