Τετάρτη 30 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο η κηδεία του αρχιεπισκόπου

Παρασκηνιακές «ζυμώσεις» για την εκλογή νέου αρχιεπισκόπου

Αύριο Πέμπτη, στις 10 το πρωί, θα ψαλεί στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών η εξόδιος ακολουθία του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Η σορός θα κατευθυνθεί στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών και η ταφή θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους. Στη χώρα έχει κηρυχτεί 4ήμερο εθνικό πένθος, ενώ η Πέμπτη - μέρα της κηδείας - θα είναι δημόσια αργία, θα είναι κλειστά τα σχολεία, τα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και οι δημόσιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την Πέμπτη 7 Φλεβάρη, θα γίνει στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών η εκλογή από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας του νέου αρχιεπισκόπου. Στη μητρόπολη πήγε χτες, ανάμεσα σε άλλους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και αντιπροσωπεία της Βουλής.

Την ίδια στιγμή, στο παρασκήνιο συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και οι «ζυμώσεις» για την επόμενη μέρα στην Εκκλησία. Σύμφωνα με όσα έχουν δει και συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ως υποψήφιοι (δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα) φέρονται να είναι οι: Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος με σημαντική θέση στη διοικούσα επιτροπή των οικονομικών της Εκκλησίας, μητροπολίτης Ιερώνυμος Θηβών από τους κύριους αντίπαλους του αρχιεπισκόπου το 1998, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος τρίτος στη σειρά υποψήφιος το 1998. Από τη νεότερη γενιά ως υποψήφιοι φέρονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος και ο μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Κέας και Μήλου Δωρόθεος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ