Τετάρτη 30 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΛΙΝΘΟΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΟΙ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ: «Χθες ο Μπιλ Γκέιτς μίλησε στην Αθήνα για τον "δημιουργικό καπιταλισμό", για την ανάγκη επιστροφής μέρους των υπερκερδών και του πρωτοφανούς πλούτου που συσσωρεύουν οι μεγάλες επιχειρήσεις στις κοινωνίες (...) ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Μπάρακ Ομπάμα μιλάει για "θεμελιώδη αλλαγή του "status quo" στην Ουάσιγκτον και συνθηματολογεί υπέρ της υγείας για όλους, υπόσχεται καλά σχολεία και θέτει ζήτημα μισθών "ώστε να μπορεί κανείς να ζει με αξιοπρέπεια" (...) αν όμως ο πιο πλούσιος επιχειρηματίας του κόσμου εγείρει ζήτημα αναδιανομής του πλούτου και ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ διεκδικεί για τους αμερικανούς υψηλότερους μισθούς, κατανοεί ο καθείς γιατί αμφισβητούνται οι μεγάλοι ηγέτες μας» (ο Αντώνης Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ: «Αν είχαμε κι εμείς τα χρήματά του, ίσως να σκεφτόμαστε έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο...» (το σχόλιο για τον Γκέιτς στη ΧΩΡΑ).

«ΟΛΟΙ»; «Μέσα στη γενικευμένη αηδία του κόσμου για όσα καθημερινά "αποκαλύπτονται", όλοι περιμένουν την πρωτοβουλία του Κ. Καραμανλή, ο οποίος θα δώσει στο θέμα τις πραγματικές διαστάσεις του και την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου που θα οδηγήσει τα τρωκτικά του συστήματος πίσω στον υπόνομό τους» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Ο ΧΡΥΣΟ-ΦΟΡΟΣ: «Η μεγάλη μίζα δόθηκε επί σημιτικής περιόδου σε υπουργό υπεράνω υποψίας για το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Η μίζα μαμούθ έφερε την εκτίναξη του ποσοστού της Siemens στην κοινοπραξία από 20% στο 70%...» (το ρεπορτάζ στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ: «Οι βουλευτές που τον υποστηρίζουν (σ.τ.σ. τον Βενιζέλο) αναμένουν με ενδιαφέρον και τις εξελίξεις στον Συνασπισμό. Εκτιμούν ότι οι εξελίξεις στο κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς "είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν παράλληλη πορεία με τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ"» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ