Τετάρτη 30 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αμφιλεγόμενη δήλωση Κουκοδήμου

Δύο φορές πέρασε χτες την πόρτα δικαστικών λειτουργών ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος, προκειμένου να καταθέσει για την εμπλοκή του ονόματός του στη βρώμικη υπόθεση Ζαχόπουλου από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Η πρώτη κατάθεση έγινε στην εισαγγελέα Μαρία Γκανέ και αμέσως μετά στον β΄ ειδικό ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου. Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, αφού εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, προέβη σε μία αμφιλεγόμενη δήλωση, αφού δεν ήταν σαφές αν αναφερόταν στον εκλιπόντα ή στον εαυτό του. Συγκεκριμένα είπε: «Τύχη αγαθή ικανότητος ένεκα και ήθους αμέμπτου καλής παιδείας άμωμων», που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει: Η καλή τύχη δεν έρχεται από μόνη της. Είναι αποτέλεσμα ήθους και παιδείας...

Χτες κατέθεσε στην εισαγγελέα Μαρία Γκανέ, που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για το λογαριασμό του Θέμου Αναστασιάδη, ο δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ, που είναι ένας από τους αυτήκοους μάρτυρες που έχει επικαλεστεί ο Τριανταφυλλόπουλος για επιβεβαίωση των ισχυρισμών του. Εξερχόμενος δήλωσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι ως κλάδος (σ.σ. δημοσιογραφικός) να ξαναστείλουμε την μπάλα στους πολιτικούς απ' όπου μας ήρθε». Αύριο αναμένεται να καταθέσει ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο έτερος αυτήκοος μάρτυρας συνομιλιών του Τριανταφυλλόπουλου με τον Κουκοδήμο.

Νωρίτερα είχε καταθέσει ο Κώστας Παπαγεωργίου, μέλος της επιτροπής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) που διερευνά την υπόθεση με τα 5,5 εκατ. ευρώ του Αναστασιάδη.

Τους εισαγγελικούς λειτουργούς που είναι υπεύθυνοι για τους χειρισμούς της υπόθεσης Ζαχόπουλου και συγκεκριμένα τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτη Πούλιο και τον προϊστάμενο της τριμελούς διοίκησης του Πρωτοδικείου Χρήστο Κατσιάνη επισκέφθηκε χτες ο Δημήτρης Τσοβόλας, δικηγόρος του Αναστασιάδη, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για ανακριβείς όπως είπε διαρροές της δικογραφίας σε βάρος του εντολέα του. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους είπε ότι ο Αναστασιάδης θα μηνύσει την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» για συκοφαντικό δημοσίευμα που αναφερόταν σε υπερπόντιες εταιρείες του και την εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» για δημοσίευμα που αναφερόταν σε ανύπαρκτη συνομιλία του με τον Ζαχόπουλο, λίγο πριν ο τέως γγ του υπουργείου Πολιτισμού πηδήσει από τον 4ο όροφο του διαμερίσματός του.

  • Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός μεταφέρθηκε χτες ο Χρήστος Ζαχόπουλος, μετά από πολυήμερη παραμονή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις γιατρών, που μεταδόθηκαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Χρ. Ζαχόπουλος θα μπορεί να δώσει κατάθεση μετά από 15 μέρες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ