Τετάρτη 30 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δράση ενάντια στη μόλυνση του νερού

Αύριο Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στη Ραφήνα

Συγκέντρωση - συζήτηση για το συντονισμό απέναντι στα προβλήματα της ποιότητας του νερού στην Ανατολική Αττική, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής (ΚΟ) του ΚΚΕ, την Πέμπτη 31 Γενάρη στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Αύρα», στη Ραφήνα.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της δράσης ενάντια στη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και θα περιέχει ζητήματα όπως η ανάγκη ανάπτυξης της περιοχής με βάση τις λαϊκές ανάγκες, η ανεξέλεγκτη δράση των βιομηχανιών, λατομείων, χωματερών και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των υδάτων.

Ομιλητές θα είναι ο Γιώργος Μπιθυμήτρης, στέλεχος του ΚΚΕ και ο Θανάσης Παντελόγλου, χημικός μηχανικός, ενώ θα γίνει παρέμβαση από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στην ανακοίνωση η ΚΟ αναφέρεται στις ευθύνες των κυβερνήσεων αλλά και των εκλεγμένων της Αυτοδιοίκηση με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί σε αγώνα για άμεσα μέτρα, όπως έχει προτείνει το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, προτείνεται:

  • Να δυναμώσουν οι έλεγχοι στις βιομηχανίες της περιοχής.
  • Να κατασκευαστεί αποχετευτικό δίκτυο σε όλες τις πόλεις, με έξοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να σταματήσουν να λειτουργούν οι ανεξέλεγκτες χωματερές.
  • Να κλείσουν τα λατομεία που λειτουργούν χωρίς άδεια και δεν πληρούν τους περιβαλλοντικούς όρους.
  • Να γίνει ανάπλαση των παλιών λατομείων και να αποφευχθεί η μετατροπή τους σε χωματερές εργοστασιακών αποβλήτων.
  • Να ολοκληρωθούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς μετά την πυρκαγιά στην Πάρνηθα ο κίνδυνος για την Ανατολική Αττική έχει μεγαλώσει.
  • Να αντικατασταθούν όλοι οι αμιαντοσωλήνες που υπάρχουν στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.
  • Να δημιουργηθεί ενιαίος φορέας διαχείρισης των υδάτων, που στην ευθύνη του θα είναι τα υπόγεια ύδατα, η αντιπλημμυρική προστασία, το πόσιμο νερό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ