Τετάρτη 30 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποταμός καθημερινών αποκαλύψεων

Καταιγιστικά στοιχεία αποκαλύπτονται καθημερινά για τις «μίζες» άνω των 100 εκατ. ευρώ, με... χορηγό το γερμανικό πολυεθνικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό «Siemens» και αποδέκτες τα κομματικά ταμεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπουργούς, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ και άλλων δημόσιων Οργανισμών.

Οπως προκύπτει σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού και ξένου Τύπου, αλλά και από καταθέσεις στη γερμανική Δικαιοσύνη, εμπλεκομένων στο διεθνές σκάνδαλο «Siemens»:

  • Το «μαύρο» χρήμα διοχετεύτηκε στα ταμεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τα δύο κόμματα «πήγαν στις κάλπες με χρήμα Siemens».
  • Δωροδοκήθηκαν Ελληνες υπουργοί (Αμυνας, Δημόσιας Τάξης και Αθλητισμού) πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι, με αντάλλαγμα την ανάθεση στο γερμανικό πολυεθνικό κολοσσό, έργων, προμηθειών, συμβάσεων και άλλων εξοπλιστικών συμβολαίων.
  • Μεγάλη «μίζα» δόθηκε σε υπουργό επί κυβέρνησης Σημίτη, για το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.
  • Ανάλογη «μίζα» δόθηκε και για το πρόγραμμα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας «ΕΡΜΗΣ».
  • «Λάδωμα» υπήρξε και για την ανάθεση του ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης και επιτήρησης των κατοίκων της Αττικής (το γνωστό C4I), αλλά και στη συνέχεια για να εισπράξει η «Siemens» τα... δεδουλευμένα για το έργο όταν τελείωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
  • «Μίζες» δόθηκαν και σε υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ και των θυγατρικών του στο εξωτερικό.

Με τίτλο «Τα μυστικά για τις μίζες της Siemens στην Αθήνα», η εφημερίδα «Το Βήμα» δημοσίευσε χτες συνομιλία του ανταποκριτή της στη Γερμανία με δικηγόρο κατηγορούμενου στο διεθνές σκάνδαλο με τις μίζες του γερμανικού πολυεθνικού κολοσσού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο δικηγόρος φέρεται να δηλώνει: «Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι στην Ελλάδα δόθηκαν μίζες σε τέσσερα υπουργεία. Το ένα από αυτά είναι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Πάρτε αυτό το στοιχείο ως μίτο της Αριάδνης. Με αυτό να βρείτε τα άλλα μόνοι σας». Κατά την ίδια εφημερίδα, εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Μονάχου φέρεται να δηλώνει ότι «στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σωστές» οι πληροφορίες για το «λάδωμα» από τη «Siemens - Ελλάς» πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που βρέθηκαν σε κρίσιμες θέσεις, καθώς και κρατικών αξιωματούχων και υπαλλήλων του ΟΤΕ. O ίδιος αρνείται να αναφερθεί σε συγκεκριμένα περιστατικά, λέγοντας «το μόνο που μπορώ να πιστοποιήσω είναι ότι κατευθύνθηκαν πραγματικά παράνομα χρηματικά ποσά προς την Ελλάδα. Επειδή όμως συνεχίζονται οι ανακρίσεις δε θέλω να αναφερθώ ούτε σε ποσά ούτε στα ονόματα εκείνων που τα μετέφεραν και εκείνων που τα παρέλαβαν. Στείλαμε στην ελληνική Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε - με πρόσωπα και αριθμούς».

Με χτεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση του ΟΤΕ δηλώνει ότι «παρακολουθεί την όλη υπόθεση και επιδιώκει τη διαλεύκανσή της ήδη από τον Δεκέμβρη του 2006 όταν πρωτοεμφανίστηκε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ