Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΝΩ ΡΟΥ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ: Αμεσος διαγράφεται ο κίνδυνος να μείνουν απλήρωτοι και χωρίς εργασία οι εργαζόμενοι στα έργα της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν οφειλές προς τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες για εργασίες του προηγούμενου έτους.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η υποχρηματοδότηση και η μετ' εμποδίων εξόφληση των εκτελεσθέντων έργων έχουν ως συνέπεια να καρκινοβατεί η πορεία του έργου. Αυτή η καθυστέρηση έχει τεράστιες επιπτώσεις:

  • Στο περιβάλλον ολόκληρης της Θεσσαλίας.
  • Στην υδροδότηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού.
  • Στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών.
  • Στο υδροενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.
  • Στην επιβίωση εκατοντάδων εργαζομένων στα έργα του Αχελώου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Γιατί δεν προχωρά ομαλά η χρηματοδότηση των έργων.
  • Πότε θα καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΛΕΒΕΝΤΗ ΑΕ»: Από τις 14 Σεπτέμβρη 2007, ημερομηνία κατά την οποία δόθηκε στην κυκλοφορία το κομμάτι της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, που παρακάμπτει τον Αγιο Κωνσταντίνο και τα Καμμένα Βούρλα, οι εργαζόμενοι στην τουριστική επιχείρηση «ΛΕΒΕΝΤΗ ΑΕ» βιώνουν την αβεβαιότητα του εργασιακού τους μέλλοντος.

Από τη συγκεκριμένη ημερομηνία έχει σταματήσει σχεδόν η κυκλοφορία απ' τον παλιό δρόμο, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί κατακόρυφα και η κίνηση στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Ολο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι βιώνουν την πίεση απ' την πλευρά της εργοδοσίας ώστε να παραιτηθούν με μειωμένη αποζημίωση και να απαλλαγεί η επιχείρηση με όσο γίνεται μικρότερο κόστος. Αυτό συμβαίνει ενώ η συγκεκριμένη επιχείρηση επί δεκαετίες εκμεταλλευόταν τους εργαζόμενους σε αυτή και έβγαζε τεράστια κέρδη.

Στην τριμερή συνάντηση που έγινε στις 15 Γενάρη 2008, η επιχείρηση «ΛΕΒΕΝΤΗ ΑΕ» δε δεσμεύτηκε σε τίποτα απέναντι στους εργαζόμενους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης, Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος και Τάκης Τσιόγκας ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε:

  • Να συνεχίσουν την εργασία τους οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΛΕΒΕΝΤΗ ΑΕ», δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη περιοχή θα δημιουργηθεί Σταθμός Ανάπαυσης ή κάτι αντίστοιχο.
  • Σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι απολυθούν να μη χάσουν κανένα απ' τα εργασιακά τους δικαιώματα (αποζημιώσεις κλπ.).

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ Ε/Γ - Ο/Γ «ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ» ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Οι ναυτεργάτες του Ε/Γ - Ο/Γ «ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ» της ναυτιλιακής εταιρείας ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, επειδή στις 30/03/2007 υπερασπίστηκαν το χρόνο εργασίας και ανάπαυσης, σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις που ισχύουν, και αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την από κοινού παράνομη εντολή πλοιοκτησίας και Λιμεναρχείου Κέρκυρας να εκτελέσουν έκτακτο δρομολόγιο, γιατί θα υπερέβαιναν τις 14 ώρες εργασίας, καλούνται σε απολογία στη Γραμματεία Πειθαρχικών Συμβουλίων Εμπορικού Ναυτικού.

Η απαράδεκτη και προκλητική κλήση σε απολογία των ναυτεργατών, που άμεσα πρέπει να σταματήσει, μετατρέπει τα θύματα σε θύτες και έχει στόχο την τρομοκράτηση του συνόλου των ναυτεργατών προκειμένου να υποκύπτουν σε παράνομες απαιτήσεις των εφοπλιστών, που αδιαφορούν για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Αντί να ασκηθεί δίωξη ενάντια στους εφοπλιστές και τους υπεύθυνους του Λιμεναρχείου, που πίεζαν τους ναυτεργάτες να παρανομήσουν, διώκονται αυτοί που υπερασπίστηκαν το νόμο και την ασφάλεια του πλοίου και των επιβαινόντων. Μ' αυτόν τον τρόπο το Υπουργείο και οι υπηρεσίες του δε διστάζουν να παραβιάσουν Διεθνείς Συμβάσεις και νόμους που προβλέπουν τα ωράρια εργασίας και ανάπαυσης, βάζοντας σε κίνδυνο όλους τους ναυτεργάτες και τους επιβάτες.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Ελπίδα Παντελάκη και Γιώργος Μαρίνος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό, θεωρώντας πως είναι αυτονόητο ότι η δίωξη θα σταματήσει, τι μέτρα θα πάρει:

  • Για την τιμωρία των υπευθύνων της εταιρείας και του Λιμεναρχείου;
  • Για να μην ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό;

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Δήμων Παλλήνης και Κασσάνδρας από τον εμπαιγμό της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου 2006, είχε υποσχεθεί άμεση και πλήρη αποζημίωση των πυρόπληκτων περιοχών και καλλιεργειών.

Μετά από 2,5 περίπου χρόνια και παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ, κυβέρνηση και ΕΛΓΑ απαιτούν την επιστροφή των προκαταβολών που πήραν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών για τις καταστροφές που υπέστησαν οι ελαιοκαλλιέργειες, άλλες καλλιέργειες και μελισσοσμήνη.

Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν αποπερατώθηκαν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα στις καμένες περιοχές.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • Αν θα δοθούν άμεσα πλήρεις αποζημιώσεις στους κατοίκους για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους και τα μελισσοσμήνη χωρίς αποκλεισμούς.
  • Αν κατασκευαστούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα στις καμένες εκτάσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ