Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την ανάγκη για μια πραγματική αγροτική ανάπτυξη με γνώμονα τις διατροφικές ανάγκες του λαού και τα συμφέροντα των αγροτών και των εργαζομένων ανέδειξαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ με τη συζήτηση της Επερώτησής τους για τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις της ΑΤΕ που οδηγούνται ταχύτατα στους ιδιώτες ή στην απαξίωση ως αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας.

Αναφερόμενοι στη ΔΩΔΩΝΗ, στη ΣΕΚΑΠ, στη ΣΕΒΑΘ, στη ΣΕΠΕΚ οι κομμουνιστές βουλευτές ανέλυσαν τις πολύπλευρες επιπτώσεις των αντιαγροτικών πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στηρίζονται πάνω στους άξονες της συνεχώς αναπροσαρμοζόμενης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και ανέδειξαν παράλληλα τις ευθύνες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ. Παράλληλα, απαίτησαν την άμεση οικονομική ενίσχυση των συνεταιριστικών επιχειρήσεων από την ΑΤΕ, καθώς και το σταμάτημα των προσπαθειών εκποίησής τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Γεωργίας Αλέξανδρος Κοντός, επανέλαβε το πάγιο επιχείρημα της «μη βιωσιμότητας» αυτών των επιχειρήσεων (παρότι είναι κερδοφόρες) ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση εμμένει στις πολιτικές ιδιωτικοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ