Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΧΤΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Πάνω απ' το βήμα το ταμπλό έγραφε: «Οι καλλιτέχνες με την εργατική τάξη στον αγώνα για τη λαϊκή εξουσία». Χτες το απόγευμα και για περίπου δυόμισι ώρες η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε με ανθρώπους της Τέχνης για τις πολιτικές εξελίξεις και παρουσίασε την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Πραγματοποιήθηκε μια πλούσια συζήτηση, στην οποία ακούστηκαν απόψεις, προβληματισμοί και ερωτήσεις για την πολιτική πρόταση του Κόμματος αλλά και για μια σειρά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (αποσπάσματα της ομιλίας της δημοσιεύονται στη σελίδα) τόνισε πως οι καλλιτέχνες μπορούν και πρέπει να δώσουν πάρα πολλά στον αγώνα του λαού. Υπογράμμισε, μάλιστα, μια παράμετρο που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις απ' ό,τι στο παρελθόν: Οι καλλιτέχνες έχουν τον ίδιο εργοδότη με τον εργάτη και τον υπάλληλο αφού και στο χώρο του πολιτισμού κυριαρχούν τα οικονομικά μεγαθήρια. Περιέγραψε τις συνθήκες που διεξάγεται η ταξική πάλη και στάθηκε στο κίνημα, στη συμμαχία και την εναλλακτική πρόταση εξουσίας - και όχι διακυβέρνησης - που προτείνει το ΚΚΕ. Σε αυτή την πάλη, επισήμανε, το ΚΚΕ έχει ανάγκη τους καλλιτέχνες και την προοδευτική διανόηση. Δεν τους αντιμετωπίζει ως «κράχτες» αλλά ως ανθρώπους που μπορούν να επηρεάσουν θετικά με το έργο τους, τη στάση, την αισθητική τους και το κριτήριο τους. Μεταξύ πολλών χαρακτηριστικών στιγμών της συζήτησης ήταν η απάντηση της Αλ. Παπαρήγα σε μια ερώτηση για το εάν μπορούν να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για το λαό στη σημερινή κατάσταση: Υπάρχει ένα φως που καίει αλλά υπάρχει και μια κουρτίνα που πρέπει να την τραβήξουμε...

Τη συζήτηση άνοιξε η βουλευτής του Κόμματος και εικαστικός, Εύα Μελά, από την Αχτίδα διανοουμένων - καλλιτεχνών που διοργάνωναν την εκδήλωση, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ