Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δε «φτούρισε» η συναυλία της γιουγκοσλαβικής αντιπολίτευσης

ΕΔΥΕΘ: Πού ήταν η OTPOR κατά τη διάρκεια των ΝΑΤΟικών επιδρομών;

Πολύ μικρό και χλιαρό στις αντιδράσεις του ήταν το κοινό που παρακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ τη «συναυλία» υποστήριξης προς τη γιουγκοσλαβική αντιπολίτευση, που οργανώθηκε από «μη κυβερνητικές οργανώσεις» χρηματοδοτούμενες από κρατικά κονδύλια. Ετσι στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες του υπουργείου Εξωτερικών, που βρίσκονταν πίσω από τις οργανώσεις - φαντάσματα να πραγματοποιηθεί και στη χώρα μας μια μεγάλη εκδήλωση κατά της Γιουγκοσλαβίας. Ετσι όπως θα την ήθελαν οι ΝΑΤΟικοί μας προστάτες. Σχετικά με τις ποικίλες αντιδράσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες με το θέμα αυτό, η ΕΔΥΕΘ σημειώνει τα παρακάτω με χτεσινή της ανακοίνωση:

«Μετά από τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες του "πολιτισμού" την υπεράσπιση της "συναυλίας" του υπουργείου Εξωτερικών με τη σερβική οργάνωση της αντιπολίτευσης OTPOR ανέλαβαν και διάφορες κρατικοδίαιτες πολιτικές οργανώσεις (Ανανεωτική Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς, Ενωση πολιτών για την Παρέμβαση και λοιπές εκσυγχρονιστικές δυνάμεις).

Δε θεωρούμε σκόπιμο να απαντήσουμε στους λίβελους που εκτοξεύουν ενάντια στην ΕΔΥΕΘ για τη συνεπή αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική δράση της. Σ' αυτόν τον τόπο όλοι γνωρίζουν καλά τους μακροχρόνιους αγώνες της ΕΕΔΥΕ για το διεθνή αφοπλισμό, για την κατάργηση του ΝΑΤΟ και των δορυφορικών του οργανισμών, για το σεβασμό και την εφαρμογή του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, για την ειρήνη, τη φιλία και την ισότιμη συνεργασία λαών και κρατών, για τη δημοκρατία στην πατρίδα μας. Μέσα από τις γραμμές του ελληνικού κινήματος ειρήνης και της ΕΕΔΥΕ αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση και θυσίασαν τη ζωή τους Ανθρωποι σαν τον Νίκο Νικηφορίδη, τον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Γ.Τσαρουχά. Στα 45 χρόνια ύπαρξης και δράσης της Οργάνωσής μας από τις γραμμές της περάσανε και αγωνίστηκαν χιλιάδες ειρηνιστές, πολλοί από αυτούς λαμπροί εκπρόσωποι της επιστήμης, των Γραμμάτων και των Τεχνών, του αθλητισμού, της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου».

Συνεχίζοντας η ΕΔΥΕΘ τονίζει ότι όλες οι άλλες δήθεν ειρηνιστικές οργανώσεις της χώρας, μέλη των οποίων ήταν και πολλοί από τους επικριτές μας, έσβησαν μέσα στο σκοτάδι της υποταγής στους ισχυρούς της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της ανθρωποφάγας παγκοσμιοποίησης.

Η ΕΔΥΕΘ ζητά να απαντήσουν «όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι δημοκράτες» και οι Γιουγκοσλάβοι προστατευόμενοί τους πού ήταν, όταν οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ με πρωτόγονη βαρβαρότητα μακέλευαν το μαρτυρικό λαό της γειτονικής χώρας; Γιατί δεν ήρθε τότε η OTPOR να κάνει συναυλίες ενάντια στη ΝΑΤΟική επιδρομή ή μήπως αυτή εξυπηρετούσε τους πολιτικούς της στόχους;

Βέβαια, απαντήσεις δεν περιμένουμε, ξέρουν καλά τι πρέπει να λένε για να εξασφαλίσουν το εκσυγχρονιστικό τους χαρτζιλίκι. Ενα μόνο πρέπει να θυμούνται. Ο λαός μας έχει το κριτήριο και τη γνώση για να βάζει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με άλλη ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ και με τον τίτλο «Πολιτικών συναυλιών... αποτελέσματα», σημειώνει:

«Τόσες δεκάδες εκατομμυρίων δραχμών για να μεταστραφεί η γνώμη μίας χούφτας ανθρώπων, παραείναι πολλά, κ.Παπανδρέου, και λοιποί εκσυγχρονιστές!

Προς κ.κ Βούγια και Παρασκευόπουλο: Για την καταπάτηση των πολιτικών, συνταγματικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών (όρα Ζαχαρία Καρακίτσο) πότε θα διαμαρτυρηθείτε κύριοι "ευαίσθητοι δημοκράτες";

Προς κ.Τρεμόπουλο: Για την τεράστια ραδιενεργό ρύπανση στη γειτονική Γιουγκοσλαβία θα μας πείτε τίποτα κύριοι "ευαίσθητοι οικολόγοι";


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ