Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Περήφανη απάντηση στη ΝΑΤΟφρονη πρόκληση του δημάρχου

Δουλοπρεπής η στάση του, τονίζει η ΚΟ Πτολεμαΐδας του ΚΚΕ

Μαχητική και περήφανη ήταν η απάντηση των πολιτών της Πτολεμαΐδας στην απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια του δημάρχου της πόλης, να υποδεχτεί τον επικεφαλής των δυνάμεων της άσκησης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια τους. Συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο την ώρα που το επισκέπτονταν ο αξιωματούχος με τους συνοδούς του και διαδήλωσαν τα αντιιμπεριαλιστικά τους αισθήματα παρ' όλες τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να τους εμποδίσουν να πλησιάσουν το κτίριο. Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν πικέτες και πανό, μέχρι την έξοδο των αξιωματούχων από το Δημαρχείο φώναζαν συνεχώς συνθήματα, με τα οποία καταδικάζονταν η παρουσία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή όσο και η στάση του δημάρχου.

Σημειώνεται ότι ολόκληρος ο κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους τέθηκε στην υπηρεσία των ΝΑΤΟικών αφεντάδων. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου πάνοπλοι αστυνομικοί και εισαγγελέας φρουρούσαν το Δημαρχείο της πόλης για να μην ενοχληθούν οι «υψηλοί» ΝΑΤΟικοί αξιωματούχοι από τον... τρομοκράτη λαό της πόλης. Απαγόρευσαν κάθε συγκέντρωση μπροστά και γύρω από το Δημαρχείο. Παρ' όλα αυτά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τις εκδηλώσεις των φιλειρηνικών δυνάμεων της πόλης.

Ανακοίνωση της ΚΟ Πτολεμαΐδας του ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Πτολεμαΐδας του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό της πόλης και του νομού τον αυταρχισμό, την απαράδεκτη, δουλοπρεπή και προσβλητική για το λαό μας στάση του δημάρχου Πτολεμαΐδας.

«Ο δήμαρχος κάλεσε τους ΝΑΤΟικούς για να υποβάλει τα σέβη του, θέλησε να κάνει τους ΝΑΤΟικούς να αισθανθούν σαν στο σπίτι τους με τις δηλώσεις του "αν θέλεις την ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο", συνέδραμε στο... θεάρεστο έργο του ΝΑΤΟ, δείχνοντας έτσι την υποταγή του και υπακούοντας στη φωνή του αφεντικού του. Ευτυχώς στο δρόμο αυτό, το δρόμο της ντροπής, δεν τον ακολούθησαν παρά ελάχιστοι κι αυτοί με το κεφάλι σκυμμένο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Η απομόνωση του δημάρχου, που είναι συνέπεια της δουλοπρεπούς στάσης του, και η μαχητική διαδήλωση που γινόταν έξω από το Δημαρχείο δείχνουν τα υπερήφανα και φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας.

Η ΚΟ Πτολεμαΐδας του ΚΚΕ καλεί το λαό της πόλης αλλά και όλου του Νομού Κοζάνης να κλιμακώσει τη δράση του, να αναπτύξει κινητοποιήσεις και να εκφράσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του στα σχέδια της "νέας τάξης πραγμάτων" που θέλουν να επιβάλουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές στα Βαλκάνια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η μόνη δυσαρέσκεια που εξέφρασε ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας, κ. Φραγκουλίδης, ήταν σχετικά με την τροφοδοσία των ΝΑΤΟικών. Ζήτησε από τους αξιωματούχους να προμηθεύονται τα τρόφιμα από την ντόπια αγορά κι όχι από μια βρετανική εταιρία που εδρεύει στα Σκόπια!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει «κολιγιές» του δήμου με τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες (2017-10-31 00:00:00.0)
«Οχι» στον ελλιμενισμό ΝΑΤΟικών πλοίων (2007-02-28 00:00:00.0)
Τον «υποδέχτηκαν» όπως αρμόζει σε κατακτητή (2002-09-07 00:00:00.0)
ΑντιΝΑΤΟικός ξεσηκωμός (2001-07-06 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητοι οι ΝΑΤΟφονιάδες... (2001-06-15 00:00:00.0)
Καμία επανάπαυση και εφησυχασμός (1999-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ