Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Παρέμβαση στη διαμάχη ΟΤΕ - «Καθημερινής»

Στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και της «Καθημερινής», λόγω δημοσιευμάτων της τελευταίας όσον αφορά τη νομιμότητα του διορισμού της διοίκησης του Οργανισμού, παρενέβη ευθέως χτες ο Κ. Καραμανλής. Με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ τάσσεται ουσιαστικά με το μέρος της εφημερίδας και επιτίθεται κατά της κυβέρνησης και επαναφέρει το ζήτημα της διαπλοκής της με οικονομικά συμφέροντα, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί κεντρικό ζήτημα της «αντιπολιτευτικής» τακτικής και λόγο ύπαρξης του κόμματός του. Συγκεκριμένα, με αφορμή την πληρωμένη καταχώριση της διοίκησης του ΟΤΕ στις εφημερίδες, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι βρίσκεται πίσω από αυτή την πληρωμένη διαφημιστική καταχώριση «μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τους διαπλεκόμενους φίλους της και να επιτεθεί αντιδεοντολογικά σε δημοσιογράφο». Προφανής στόχος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, είναι ο εκφοβισμός και η απόπειρα λογοκρισίας σε όσα ΜΜΕ κρίνουν τις πράξεις και τις παραλείψεις της και ελέγχουν τις αποφάσεις της. Μετά από αυτά ο Κ. Καραμανλής διαπιστώνει ότι «κάθε μέρα που περνά οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτεται ότι η διαπλοκή όχι μόνο πιέζει, αλλά και κατευθύνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης».

Σημειώνεται ότι στην ολοσέλιδη καταχώριση η διοίκηση του ΟΤΕ κάνει λόγο για «οξύτατη δισφημιστική επίθεση» που δέχεται από την «Καθημερινή» και τη δημοσιογράφο Αρ. Μπουγάτσου, θέτει ερωτήματα για τη χρονική στιγμή που εκδηλώθηκε αυτή η επίθεση, αφήνοντας αιχμές ότι στόχος είναι η «Cosmote» που μπαίνει στο ΧΑΑ, η σύναψη συμφωνίας με το στρατηγικό επενδυτή και η κυρίαρχη θέση του στις αγορές της νέας οικονομίας, ενώ παραθέτει τη δική της εκδοχή σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα του διορισμού της διοίκησης του ΟΤΕ.

Στον Κ. Καραμανλή απάντησε ο Δ. Ρέππας με συστάσεις περί ψυχραιμίας και υπευθυνότητας, ενώ τον καλεί να συστήσει στους συνεργάτες του να είναι «πιο προσεκτικοί όταν προβαίνουν σε δηλώσεις που τελικώς αποδεικνύονται λανθασμένες και μπορεί να καθορίσουν την πορεία του ΟΤΕ και της "Cosmote" σε μια κρίσιμη στιγμή», καλύπτοντας έτσι τη διοίκηση του Οργανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ