Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε Μακεδονία και Θράκη

Στη Βόρεια Ελλάδα, η προχτεσινή εξόρμηση για το «Ρ» ήταν από τις μεγαλύτερες μετά τη μεταπολίτευση. Η συμμετοχή των μελών και στελεχών του Κόμματος, καθώς και των Κνιτών, ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ενώ ήταν πολύ καλή και η υποδοχή που είχαν από τον κόσμο οι σύντροφοι.

Στην Αλεξανδρούπολη μεγαλύτερη από κάθε φορά ήταν η προθυμία και ο ενθουσιασμός των συντρόφων που πέρασαν από τα γραφεία για να πάρουν μέρος στην πανεξόρμηση. Διακινήθηκαν περισσότερα φύλλα από κάθε άλλη φορά, ενώ τα μέλη της ΝΕ Αλεξανδρούπολης του ΚΚΕ εκτιμούν ότι ήταν το πρώτο άνοιγμα ενόψει του συνεδρίου, που, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, θα κλείσει με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία. «Απευθυνθήκαμε σε ανθρώπους και πολύ έξω από την επιρροή μας και η ανταπόκριση μπορούμε να πούμε ότι ήταν ιδιαίτερα φιλική», σημειώνουν. Στο Νομό Εβρου, όπως και στους άλλους δύο νομούς της Θράκης διακινήθηκε η εφημερίδα πόρτα - πόρτα, στις γειτονιές των πόλεων και τα χωριά και υπήρξε μια πολύ καλή υποδοχή.

Στην Κομοτηνή τριπλασιάστηκε η κυκλοφορία της εφημερίδας σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, ενώ, όπως τονίζουν τα μέλη της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξόρμηση που έκανε η οργάνωση για τη διακίνηση της εφημερίδας μετά τη μεταπολίτευση. Οι σύντροφοι την Κυριακή έφτασαν σχεδόν σε κάθε γωνιά του νομού, όπως και τη Δευτέρα το πρωί έγινε διακίνηση σε εργασιακούς χώρους, στη Φοιτητική Λέσχη και τη Φοιτητική Εστία.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο αριθμός των φύλλων που διακινήθηκαν ήταν 2,5 φορές πάνω σε σχέση με τις κυριακάτικες εξορμήσεις. Επίσης η συμμετοχή των μελών και στελεχών του Κόμματος ήταν μαζικότερη από κάθε άλλη φορά, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και από την πανεξόρμηση του «Ρ» λίγο πριν τις εκλογές.

Το ίδιο μεγάλη ήταν η συμμετοχή των συντρόφων στην εξόρμηση που έγινε στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας. Τα συνεργεία που συγκροτήθηκαν «όργωσαν» κυριολεκτικά την ύπαιθρο, ενώ και χτες συνεχίστηκαν οι εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους. Στην Κοζάνη, με επικεφαλής τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής, οργανώθηκαν γκρουπ και γύρισαν σ' όλα τα χωριά του νομού, όπως και στις συνοικίες των πόλεων. Επίσης τα μέλη του Κόμματος που εργάζονται στη ΔΕΗ διακίνησαν μεγάλο αριθμό φύλλων στα διάφορα τμήματα της Επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ