Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Πετρούπολη, με την ΚΟΒ του «Ρ»

Οι Κομμουνιστές του «Ρ» και της Πετρούπολης ξεκινούν
Οι Κομμουνιστές του «Ρ» και της Πετρούπολης ξεκινούν
Το ραντεβού της μεγάλης πανεξόρμησης για την Κομματική Οργάνωση του «Ρ» ήταν στις 9 το πρωί της Κυριακής. Στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Πετρούπολης είχαν αρχίσει να συρρέουν από νωρίτερα τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ, που δουλεύουν στην εφημερίδα - όργανο της ΚΕ, περιμένοντας με τη σειρά τους να χρεωθούν, ο καθένας ξεχωριστά, τα φύλλα που έπρεπε να διακινήσει και τους δρόμους που θα γυρνούσε. Να χτυπήσει τις πόρτες που ήδη ήξερε ότι θα βρει θετική ανταπόκριση, αλλά να απευθυνθεί κι εκεί που πήγαινε για πρώτη φορά, να χτίσει νέους δεσμούς επικοινωνίας με νέους ανθρώπους, να διευρύνει την επιρροή του Κόμματος.

Περίπου στις 9.30, τα συνεργεία ξεκίνησαν γνωρίζοντας ότι σε κάθε πόρτα της Πετρούπολης έπρεπε να φτάσει ο «Ριζοσπάστης» και μαζί του να δοθούν οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το επερχόμενο Συνέδριο του Κόμματος. Συνεργεία μεικτά, αποτελούμενα από υπεύθυνους συντρόφους της Πετρούπολης, πλαισιωμένους από συντρόφους της ΚΟΒ του «Ρ», αλλά από συντρόφους των ΤΕΙ. Ξεκίνησαν με σχέδιο, έτσι ώστε να «χτενίσουν» κυριολεκτικά την περιοχή, να μην αφήσουν ούτε ένα κουδούνι, χωρίς να το χτυπήσουν, ούτε ένα σπίτι που να μην προσπαθήσουν να μιλήσουν με τους κατοίκους του. Και τα κατάφεραν. Το μεσημέρι βρήκε τους υπεύθυνους συντρόφους της εξόρμησης να διαπιστώνουν ότι ελάχιστα φύλλα είχαν επιστραφεί, φύλλα που, από ό,τι φαινόταν δε θα έφταναν για να καλύψουν τις ανάγκες της απογευματινής εξόρμησης αλλά και της επόμενης (χτεσινής) μέρας.

Πολλοί ήταν και αυτοί που σταμάταγαν στο δρόμο τις ομάδες των κομμουνιστών και τους ζητούσαν να αγοράσουν το «Ριζοσπάστη» και να προμηθευτούν εισιτήρια για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αλλά ακόμα και κάποιοι άλλοι που, ενώ δήλωναν ότι δεν είναι από τις εφημερίδες που διαβάζουν συνήθως, τους φώναζαν κοντά τους, για να πάρουν τα έντυπα με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ που ξεκινάει αύριο, ή για να συζητήσουν για λίγο μαζί τους.

Μέσα από τους διαλόγους, φάνηκε επίσης η αυξημένη απαιτητικότητα των αναγνωστών της εφημερίδας προς αυτήν, φανερώνοντας έτσι ότι οι εργαζόμενοι ενδιαφέρονται, θέλουν ακόμα καλύτερη την εφημερίδα του Κόμματος, ακόμα ικανότερη να τους ανοίγει δρόμους στα δύσκολα που κάθε φορά παρουσιάζει η ζωή μπροστά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ