Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Να πάρουν θέση όλα τα ελληνικά κόμματα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενη στο κατάπτυστο μήνυμα της ΕΕ προς το λαό της Γιουγκοσλαβίας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Το μήνυμα της ΕΕ προς το σερβικό λαό, με το οποίο καλούνται οι ψηφοφόροι της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας να ανατρέψουν στις εκλογές την κυβέρνηση Μιλόσεβιτς, αποτελεί ωμή πρόκληση, επέμβαση και χονδροειδέστατο εκβιασμό προς το λαό της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και προς τους άλλους λαούς. Αποδείχνει και πάλι ότι οι ιμπεριαλιστές δε διστάζουν να κουρελιάζουν ακόμη και στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές, τις οποίες υποκριτικά υποστηρίζουν. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που ο υπουργός της Γ. Παπανδρέου συνυπέγραψε το κατάπτυστο κείμενο, αναλαμβάνει πρόσθετες ευθύνες, είναι υπόλογη και πολλαπλώς εκτεθειμένη.

Στον πόλεμο δεν οδήγησε η Γιουγκοσλαβία, όπως υποστηρίζει η ΕΕ, αλλά ο αδίστακτος ιμπεριαλισμός ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που στοχεύει σε νέα οικονομικά κέρδη, νέες σφαίρες επιρροής και κατάπνιξη κάθε φωνής που αντιστέκεται στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη.

Πρέπει να πάρουν θέση όλα τα ελληνικά κόμματα απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς εκβιασμούς και απειλές.

Το ΚΚΕ καλεί σε λαϊκή επαγρύπνηση και αντίδραση. Μόνος αρμόδιος να αποφασίζει για το μέλλον του είναι ο λαός της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ