Παρασκευή 15 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΙΟΣ
Ανεπιθύμητοι οι ΝΑΤΟφονιάδες...

Πολύμορφες κινητοποιήσεις αποφάσισαν να διοργανώσουν στη Χίο μέλη μαζικών οργανώσεων το τριήμερο 20-22 Ιουνίου, περίοδο κατά την οποία στο νησί θα πραγματοποιείται ΝΑΤΟική Σύνοδος για τους εξοπλισμούς, με την παρουσία και συμμετοχή αξιωματούχων του ΝΑΤΟ σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού.

Την απόφαση για την πραγματοποίηση των αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων πήραν από κοινού εκπρόσωποι φορέων και πολίτες της Χίου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης του νησιού, την προηγούμενη Τρίτη στο «ΟΜΗΡΕΙΟ».

Ετσι, το φιλειρηνικό κίνημα του νησιού θα διοργανώσει συναυλία διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Χανδρής», όπου θα πραγματοποιείται η σύνοδος των «γερακιών» του πολέμου. Παράλληλα, με επίκεντρο το γειτνιάζον μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, σύμβολο της πάλης του λαού μας ενάντια στο φασισμό και τον πόλεμο, έκθεση φωτογραφίας από τα πρόσφατα εγκλήματα του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας.

Επίσης, οι φιλειρηνιστές θα κάνουν πικετοφορία διαμαρτυρίας εναντίον στην παρουσία των «γερακιών» του θανάτου στο νησί, που όπως τονίζουν σε βάρος του βιοτικού επιπέδου των λαών προωθούν το παιχνίδι των εξοπλισμών, το οποίο εξυπηρετεί τις πολυεθνικές του πολέμου και τα αμερικανικά συμφέροντα.

Θα πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στην είσοδο του ξενοδοχείου, ώστε να εκδηλωθεί με έντονο τρόπο η διαμαρτυρία του χιώτικου λαού στη ΝΑΤΟική αυτή σύναξη.

Τέλος, θα γίνουν από την Επιτροπή Ειρήνης Χίου και τους φορείς παραστάσεις στο νομάρχη, το δήμαρχο Χίου, το σεβασμιότατο μητροπολίτη Χίου, προκειμένου οι αρχές του νησιού να απέχουν από κάθε εκδήλωση υποδοχής ή συμμετοχής σε γεύματα που τυχόν θα παραθέσουν οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ στη διάρκεια της Συνόδου τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ