Τρίτη 26 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Ο λαός και η νεολαία της Αθήνας ανταποκρίθηκαν δυναμικά και μαζικά το περασμένο Σάββατο στο κάλεσμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο νέο κύκλο επιθέσεων και κινδύνων που περνάνε τα Βαλκάνια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Με προμετωπίδα το πανό της ΚΟΑ που έγραφε «Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή. Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια», χιλιάδες λαού με τις σημαίες του Κόμματος και πικέτες που έγραφαν «Ανυπακοή σε ΗΠΑ και ΕΕ. Εμπρός λαέ με το ΚΚΕ - ΚΝΕ», πορεύτηκαν προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την αμερικάνικη πρεσβεία, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ιμπεριαλιστών. Στην πρώτη στάση, μπροστά από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι διαδηλωτές έκαψαν δύο σημαίες της ΕΕ. Στη συνέχεια η πορεία έφτασε μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία, όπου κάτω από βροχή συνθημάτων, «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Πίσω από το όνομα κρύβονται μαζί, ΝΑΤΟ, Ευρωπαίοι, Αμερικανοί», έκαψαν εκ νέου σημαίες των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, χαιρέτισαν τη συγκέντρωση η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ