Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κρύβουν τους νεκρούς

Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να κρύψει τις συνέπειες από τις άθλιες εργασιακές σχέσεις που έχουν μετατρέψει σε παγίδες θανάτου τους τόπους δουλειάς. Χτες η υφυπουργός Απασχόλησης, με αφορμή το γεγονός ότι ο Απρίλης έχει ανακηρυχτεί μήνας για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία, «παραποίησε» προκλητικά τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) για να κρύψει τον αριθμό ακόμα και αυτών των επίσημα καταγεγραμμένων θανατηφόρων εργατικών «ατυχημάτων».

Η Σοφία Καλαντζάκου προκλητικά ισχυρίζεται ότι «το 2003 τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, έφθασαν τα 120, ενώ το 2007 αριθμούσαν τα 94». Ομως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΠΕ, το 2003 οι νεκροί εργάτες έφθασαν τους 145 και το 2007 τους 115. Με άλλα λόγια, η υφυπουργός εξαφάνισε 46 νεκρούς εργάτες τα δύο αυτά χρόνια. Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι βέβαια πολύ μεγαλύτερος. Κάτι που έχει επιβεβαιώσει και ο Γ. Γιακουμάτος όταν ως υφυπουργός Απασχόλησης στις 27 Απρίλη 2006 επιβεβαιώνε ότι «δηλώνεται ίσως και λιγότερο από το 65% των εργατικών ατυχημάτων».

Η υφυπουργός Σ. Καλαντζάκου «παραποίησε» τα επίσημα στοιχεία, αφαιρώντας από αυτά τους εργάτες που έχασαν τη ζωή από παθολογικά αίτια! Συνειδητά προσπαθούν να διαγράψουν τους θανάτους από παθολογικά αίτια για να αθωώσουν τις άθλιες συνθήκες στους χώρους δουλειάς. Συνειδητά δεν καταγράφουν τις επαγγελματικές ασθένειες και τους θανάτους από αυτές, καταργούν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, διατηρούν υποστελεχωμένες τις ελεγκτικές υπηρεσίες. Με μια φράση, συνειδητά προωθούν όλα εκείνα τα μέτρα που κάνουν φτηνότερη για το κεφάλαιο την εργατική δύναμη. Και έρχονται μετά να τιμήσουν δήθεν τους νεκρούς εργάτες, θεσπίζοντας υποκριτικά επετείους για την Υγιεινή και την Ασφάλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ