Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ: «Ολοι οι αναλυτές της γεωπολιτικής, κυρίως οι Αμερικανοί, μνημονεύουν με ιδιαίτερη έμφαση το απόφθεγμα του ομότεχνού τους Χάρολντ Μακίντερ: "Εκείνος που κυβερνά την Ανατολική Ευρώπη διοικεί την καρδιά της ηπείρου. Εκείνος που κυβερνά την καρδιά της ηπείρου διοικεί τον Κόσμο - Νησί. Εκείνος που κυβερνά τον Κόσμο - Νησί διοικεί τον Κόσμο". Είναι λοιπόν η Ευρασία το μέγα "μήλον της Εριδος". Για την κατάκτησή της είχαν εκστρατεύσει ο Ναπολέων Βοναπάρτης και ο Αδόλφος Χίτλερ, πληρώνοντας βαρύ τίμημα σε αίμα, συμφορές και καταστροφές. Τώρα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης εκστρατεύει η αμερικανική αυτοκρατορία» (ο Β. Νέτας στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ: «Γενικώς είμαστε υπέρ της προοπτικής αποδέσμευσης της χώρας και της ΕΕ από το ΝΑΤΟ. Στην προοπτική εκτός ΝΑΤΟ, η ΕΕ πρέπει να έχει τη δυνατότητα να υπερασπίζεται μόνη της την ασφάλεια και εδαφική ακεραιότητά της. Δε νοείται να καταφεύγει στην προστασία των ΗΠΑ. Αρα θα έχει τον δικό της στρατό» (ο Δ. Χατζησωκράτης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ στα ΝΕΑ).

Η ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ: «Το παλιό σύνθημα της αριστεράς "ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός" φαίνεται πως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον τίτλο του Συνεδρίου "ένα άλλο κράτος είναι εφικτό", το οποίο διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου» (σχόλιο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ...ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ: «Το 2004 ήθελαν να πιστέψουμε πως για όλα φταίει ένα τροχαίο. Τώρα μια κυρία Σου Λι μας λέει ότι μπλέχτηκαν τα σκευάσματα και αντί για βιταμίνες έστειλαν στους αθλητές της άρσης βαρών δηλητήριο! Δύσκολα μπορεί ένα σοβαρό άτομο να πιστέψει τόσο αστείες δικαιολογίες» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ