Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σε ρόλο ... υπερασπιστή της δημόσιας περιουσίας!

Σαν ...υπερασπιστής της δημόσιας περιουσίας, εμφανίστηκε χτες το ΠΑΣΟΚ, προτάσσοντας το ακράδαντο επιχείρημα ότι οι «πράσινες» ιδιωτικοποιήσεις δεν «είναι ίδιες» με τις «τριτοκοσμικές» της ΝΔ, ενώ ταυτόχρονα ...οξύνοντας την αντιπολιτευτική κριτική, διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό «κάνει πίσω σε ένα ψηφισμένο νομοσχέδιο»!!

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση από τη Χαριλάου Τρικούπη της «σκιώδους κυβέρνησης», το ΠΑΣΟΚ, διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου, με τις παραπάνω τοποθετήσεις ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με υποκριτικές δηλώσεις και κριτική σε επιμέρους χειρισμούς, θα επιχειρήσει να συγκαλύψει την πλήρη ταύτισή του με στρατηγικές αντιλαϊκές επιλογές της ΝΔ.

Αυτή την τακτική εφάρμοσε χτες και ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, με την οποία καταγγέλλει «τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας που επιχειρεί η κυβέρνηση»!! Ξεχνώντας προφανώς ο ίδιος ότι αυτή την πολιτική εφάρμοσαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σήμερα ολοκληρώνει η ΝΔ, προσπαθεί να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό για τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ. Πίσω βέβαια από τις υποκριτικές κορόνες, δεν μπόρεσε να κρύψει ότι δεν τάσσεται κατά του ξεπουλήματος, αλλά ...αντιπροτείνει «σύναψη στρατηγικών συνεργασιών ή έστω επιμέρους συμπράξεων δημόσιου - ιδιωτικού τομέα όπου αυτό χρειάζεται κάτω από δημόσιο έλεγχο».

Συγχρόνως, σπέρνοντας αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα, τόσο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης, όσο και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, και με αφορμή το θέμα με το Ταμείο των εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος, υποστήριξαν: «Η μεγάλη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, λίγες μόλις ημέρες αφότου ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή, έχει αρχίσει να ξηλώνεται. Η κυβέρνηση έχει κάνει το πρώτο βήμα κι εδώ έχουμε μια κυβέρνηση που κάνει πίσω σε ένα ψηφισμένο νομοσχέδιο ελάχιστες μέρες αφότου ψηφίστηκε». Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προχωράει την αντιασφαλιστική επέλαση, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ...ανακαλύπτουν «οπισθοχώρηση», την οποία αποδίδουν, όπως είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, στο «ότι η κυβέρνηση νομοθετεί πρόχειρα» και «ότι δεν προετοιμάζει και ότι δε συζητεί με τους κοινωνικούς εταίρους», για να προσθέσει για επικοινωνιακούς λόγους και «ότι ο αγώνας των εργαζομένων δεν πάει χαμένος».

Επίσης χτες ο Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε «απαράδεκτες τις δηλώσεις του Αμερικανού βοηθού Υπουργού Εξωτερικών, του κ. Φριντ», σχετικά με την «ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας στα Σκόπια». Ο ίδιος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ παρατηρεί «από τις τελευταίες εξελίξεις και την κινητοποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται να αποδέχεται και πάλι την προσπάθεια άμεσης εμπλοκής των Ηνωμένων Πολιτειών στη διαδικασία αυτή», ξεχνώντας όμως να σημειώσει ότι την παράδοση της «επίλυσης» του θέματος με την υπόθεση της ΠΓΔΜ στις ΗΠΑ, ακολούθησαν με ευλάβεια και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα έντονη δυσφορία υπάρχει στη Χαριλάου Τρικούπη μετά την προχτεσινή τοποθέτηση του Κ. Σημίτη: «Γιατί να μας εμπιστευτούν οι πολίτες όταν οι ίδιοι αμφισβητούμε τα επιτεύγματά μας». Ο Γ. Παπακωνσταντίνου πάντως απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε: «Είμαστε περήφανοι για το έργο του ΠΑΣΟΚ», αλλά «είναι μια συνεχής προσπάθεια, κάθε κόμματος, το οποίο κάποια στιγμή ηττάται στις εκλογές και αναρωτιέται γιατί ηττήθηκε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ