Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Το ΝΑΤΟ αποτελεί κίνδυνο για τους λαούς

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, αναφερόμενη στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει τα παρακάτω:

«Καμία αυταπάτη, κανένας εφησυχασμός για τους λαούς δεν προκύπτει από τη σύνοδο του NATO. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν οδηγούν σε ενίσχυση του NATO και άρα συνιστούν νέες απειλές για τους λαούς, ενισχύουν τους κινδύνους για νέους πολέμους.

Η Σύνοδος Κορυφής του NATO στο Βουκουρέστι αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων, στην ίδια γραμμή τρομοκρατίας των λαών και επιβολής της νέας τάξης του ιμπεριαλισμού.

Με τις αποφάσεις της συνόδου επιβεβαιώθηκε ο νέος ρόλος του NATO σε παγκόσμιο χωροφύλακα και τρομοκράτη, σε παράγοντα αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, πηγή γέννησης νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.

Οι θριαμβολογίες για ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είναι κενές περιεχομένου, αφού, απλά αναβλήθηκε η ένταξη Ουκρανίας, Γεωργίας και της ΠΓΔΜ και δεν ακυρώθηκε, η αντιπυραυλική ασπίδα προωθείται και με τις ευλογίες του NATO, οι δυνάμεις κατοχής στο Αφγανιστάν θα ενισχυθούν, αλλά κυρίως προχώρησε η διεύρυνση του NATO στα Βαλκάνια με την ένταξη Αλβανίας και Κροατίας.

Σε ό,τι αφορά τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις αναδεικνύουν τη διαμάχη για το μοίρασμα αγορών, πηγών ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς της, ενώ το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι ότι ενισχύεται ο κίνδυνος για νέες επεμβάσεις σε χώρες και λαούς, αλλαγές συνόρων και δημιουργία κρατών προτεκτοράτων τύπου Κοσσόβου.

Οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης είναι τεράστιες. Συμμετέχει πλήρως στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για τη διεύρυνση στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, στους στρατούς κατοχής του NATO και προετοιμάζεται να στείλει πολιτικό προσωπικό στο Αφγανιστάν, στηρίζει και ετοιμάζεται να συμμετάσχει στην αντιπυραυλική ασπίδα.

To NATO αποτελεί κίνδυνο για τους λαούς. Αποτελεί το στρατιωτικό βραχίονα της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης, που υπερασπίζει συμφέροντα εχθρικά για τους λαούς. Οι κίνδυνοι που εγκυμονούνται απ' την ύπαρξη και τη διεύρυνση του NATO, απ' την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, είναι μεγαλύτεροι από ποτέ.

Το μόνο εμπόδιο στη δράση του μπορεί να γίνει ένα ισχυρό φιλειρηνικό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Ενα τέτοιο κίνημα είναι σήμερα επιτακτικά αναγκαίο.

Η ΕΕΔΥΕ θα συνεχίσει να ενημερώνει και να κινητοποιεί το λαό ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, θα συνεχίσει στο δρόμο της πάλης για την αποδυνάμωση του NATO, την έξοδο της χώρας μας απ' αυτό και την απομάκρυνση των βάσεων απ' όλα τα Βαλκάνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ