Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση

Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου

Motion Team

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, αύριο Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Μία ώρα πριν, στις 7 μ.μ., έχουν προγραμματιστεί τρεις προσυγκεντρώσεις, στο Λιμάνι, στη ΧΑΝΘ και στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Χθες, σε συνέντευξη Τύπου της ΚΟΘ του ΚΚΕ, ο γραμματέας της και μέλος της ΚΕ Κώστας Αβραμόπουλος τόνισε ότι σε μια περίοδο που η επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα είναι ολομέτωπη, το Κόμμα δυναμώνει τις προσπάθειές του, ώστε η εργατική τάξη, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα να βγουν στο προσκήνιο. «Στα πλαίσια αυτά, ανέφερε, το ΚΚΕ ξεκίνησε μια νέα πορεία προς το λαό, αναπτύσσοντας τη δική του πρόταση συμμαχίας και εξουσίας. Μπορούμε να φρενάρουμε τις νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, να αποσπάσουμε ορισμένες κατακτήσεις και κυρίως να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Σε άλλο σημείο της εισήγησής του, δήλωσε ότι η βαρβαρότητα που ζουν σήμερα οι εργαζόμενοι αποτελεί έκφραση της γενικότερης πολιτικής που αγκαλιάζει το σύνολο του καπιταλιστικού κόσμου και αποτελεί το οξυγόνο της κερδοφορίας του κεφαλαίου. «Το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο τα θέλει όλα. Η εικόνα που μας επιφυλάσσει για το μέλλον το μέτωπο της βαρβαρότητας (ΕΕ, κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου - ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) διακρίνεται ήδη πολύ καλά και είναι εφιαλτική», σημείωσε ο Κ. Αβραμόπουλος.

«Η αστική τάξη, ο ξένος παράγοντας, πρόσθεσε, ανησυχούν γιατί βλέπουν ότι ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις συνειδητοποιούν, όλο και περισσότερο, ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κινούνται πάνω στον ίδιο βασικό πολιτικό άξονα. Δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Στηρίζουν και ενθαρρύνουν εκτός από το δικομματισμό και άλλες κινήσεις (κεντροαριστερά, κεντροδεξιά σενάρια), τις οποίες προορίζουν ως αντιλαϊκά αναχώματα στην πολιτική συμμαχιών που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων. Αγώνες που θα έχουν στο κέντρο της προσοχής τους τις πραγματικές ανάγκες της εργατικής τάξης, των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας».

Ακόμη υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι αντιστέκονται, οργανώνουν την αντεπίθεσή τους. Οι ταξικές δυνάμεις, κόντρα στη λογική των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, δίνουν συνέχεια στον αγώνα για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την Κοινωνική Ασφάλιση, δουλεύουν μαζικά και αποφασιστικά για την απεργία στις 16 Απρίλη, που έχουν προκηρύξει Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία που αγωνίζονται μέσα από τις γραμμές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ