Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Μεγαλέμποροι προετοιμάζουν «δουλειές» με ΝΑΤΟικά στελέχη
  • Αμεση κινητοποίηση - απάντηση των κομμουνιστών
  • Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ

Συνάντηση «εν κρυπτώ» επιχείρησε να πραγματοποιήσει χτες το πρωί το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων με στελέχη της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας και μεγαλεμπόρους του νομού, με σκοπό, όπως ισχυρίζονται, τη σύσφιξη των σχέσεων της βάσης με τον εμποροβιομηχανικό κόσμο, ώστε να προωθηθεί η διακίνηση των κρητικών προϊόντων.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί για να «χρυσώσουν» το χάπι της παρουσίας τους στο νομό, να εξαγοράσουν συνειδήσεις και να αλλάξουν το σε βάρος τους κλίμα που υπάρχει στο λαό.

Για το λόγο αυτό χτες το πρωί έξω από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων βρέθηκαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, οι οποίοι με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν - η οποία βρήκε τη συμπαράσταση εκατοντάδων Χανιωτών που βρέθηκαν ή περνούσαν από το σημείο - έκαναν σαφές ότι ο λαός και το ΚΚΕ θα βρίσκονται συνέχεια μπροστά τους και θα τους χαλάνε τα όποια σχέδια κάνουν για να πείσουν τους εργαζόμενους ότι η βάση της Σούδας και οι ιμπεριαλιστές μπορούν να ωφελήσουν τον τόπο και συνολικά τον κρητικό λαό. Θα πρωτοστατήσουν ώστε να γίνει συνείδηση στην εργατική τάξη και στο λαό ότι οι ιμπεριαλιστές και οι βάσεις τους πρέπει να ξεκουμπιστούν συνολικά από τη χώρα μας. Οτι δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουν στο να μετατραπεί ο τόπος τους σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών των Βαλκανίων. Αυτό τονίστηκε πολλές φορές από τους συγκεντρωμένους στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, μέσα και από τα δεκάδες συνθήματα που ακούστηκαν από τους κομμουνιστές αλλά και τους εργαζόμενους, που ένωσαν και αυτοί τις φωνές τους ώστε να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά: «Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».

Ανακοίνωση της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνάντηση, τονίζοντας ότι όσα ματωμένα δολάρια και αν ξοδέψουν οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να πετύχουν. Ηταν και θα παραμείνουν ανεπιθύμητοι. Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης: «Το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, πιστό στο ταξικό του περιεχόμενο, πήρε μια πρωτοβουλία που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα και τα αντιιμπεριαλιστικά - αντιβασικά αισθήματα του χανιώτικου λαού. Για την ενέργεια αυτή - προσθέτει η ανακοίνωση - θα είναι υπόλογο στη συνείδηση των Χανιωτών και της νεολαίας που έχει επανειλημμένα καταδικάσει τις προσπάθειες συναλλαγής με τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες».

Κλείνοντας την ανακοίνωση η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ καλεί τον χανιώτικο λαό να παλέψει για να απομακρυνθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα μας και τα Βαλκάνια καθώς και να βγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ. Να αποσυρθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής από τα Βαλκάνια, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και όπου αλλού βρίσκονται. Να μη φύγει κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ