Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το τελευταίο «αντίο» στον Αγγελο Αναστασίου

Το τελευταίο «αντίο» είπαν χτες στον σύντροφο Αγγελο Αναστασίου, πρώην μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Νεκροταφείο του Σχιστού, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, παλιοί συναγωνιστές, ΚΝίτες και ΚΝίτισσες, δίνοντας την υπόσχεση πως θα συνεχίσουν τον αγώνα για τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή.

Τον παλαίμαχο κομμουνιστή, που από τα 81 χρόνια της ζωής του, τα 64 τα πέρασε ως μέλος του Κόμματος. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη από οικογένεια βιοπαλαιστών, πολύ νωρίς εντάχθηκε στον οργανωμένο αγώνα, όταν παιδί ακόμα έζησε τα γεγονότα του Μάη του '36. Στρατεύθηκε στον αγώνα κατά του ξένου κατακτητή, αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και στις μάχες του Δεκέμβρη.

Γι' αυτή του τη δράση, όπως και χιλιάδες άλλοι αγωνιστές, εξορίστηκε και φυλακίστηκε από το 1947 μέχρι το 1959 και από τον Απρίλη του '67 μέχρι τον Απρίλη του '71.

«Στάθηκες πάντα ορθός - τόνισε στην ομιλία του ο Νίκος Μαυροκέφαλος, εκ μέρους της Επιτροπής Πόλης Πειραιά και της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ - πιστός στις αρχές του Κόμματός μας, στις αρχές του μαρξισμού-λενινισμού. Πρωτοπόρος εργάτης, πρωτοπόρος συνδικαλιστής, πάλεψες μέσα από τα ταξικά συνδικάτα και μέχρι τέλους μέσα από την Ομοσπονδία των Συνταξιούχων, σε θέσεις πάντα ευθύνης. Υπηρέτησες το λαό και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Δραπετσώνας. Το Κόμμα που υπηρέτησες σε όλη σου τη ζωή σε τίμησε με το αξίωμα του μέλους της ΚΕ για 12 ολόκληρα χρόνια». Παράλληλα, επισήμανε το υπόδειγμα συντρόφου που ήταν σε όλη του τη ζωή, καθοδηγητής και δάσκαλος για τις νεότερες γενιές, παλεύοντας μέχρι την τελευταία του στιγμή να κερδίσει ακόμα έναν εργάτη για το Κόμμα.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αγγελος Λούπης από το Συμβούλιο Πόλης Πειραιά της ΚΝΕ.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν ο Δημήτρης Γόντικας και ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Νίκος Σοφιανός, Γραμματέας της ΚΟΠ, οι βουλευτές Πειραιά του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη και Βέρα Νικολαΐδου, ο Διαμαντής Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, κ.ά.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Θεοδώρα προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Αμφιάλης, 300 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ