Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν είμαστε «λωτοφάγοι» κ. Παπανδρέου...

Το πρωί στο μέγαρο του ΟΤΕ, το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά. Ο Γ. Παπανδρέου το εξήγγειλε και το έκανε πράξη: Ολο το ΠΑΣΟΚ «έξω από τα γραφεία» για να... «σώσει» τη δημόσια περιουσία από την πολιτική της ΝΔ - όση βέβαια έχει ξεμείνει από την πολιτική ξεπουλήματος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - για να «εμποδίσει το ξεπούλημα» των «βασικών εργαλείων εθνικού σχεδιασμού»!

Αν σ' αυτή τη χώρα ζούσαν «λωτοφάγοι», αν ο Γ. Παπανδρέου έπεφτε από τον ουρανό, αν δεν ήταν εξέχων υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, τότε η «αγωνιστική μάσκα» των τελευταίων μηνών θα μπορούσε να προκαλέσει συγχύσεις. Αλλά η πραγματικότητα έχει άλλη άποψη. Το «βασικό εργαλείο εθνικού σχεδιασμού» που ονομάζεται ΟΤΕ ιδιωτικοποιήθηκε κατά 67% από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Βασικά «εργαλεία» ήταν τόσο η ΔΕΗ όσο και τα «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ) αλλά είχαν την ίδια τύχη. Το ίδιο «βασικά» ήταν το αεροδρόμιο των Σπάτων που... παραχωρήθηκε για εκμετάλλευση στους Γερμανούς της «Hochtief» μέχρι το 2025, η γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου που παραδόθηκε για 35 χρόνια στους Γάλλους, η Αττική Οδός που δόθηκε στον Μπόμπολα. «Βασικά εργαλεία» ήταν και η διώρυγα της Κορίνθου, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι 7 από τις 10 τράπεζες που ήταν υπό κρατικό έλεγχο, άλλα όλα ξεπουλήθηκαν...

Ξεπουλήθηκαν γιατί το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ, όταν κάνουν λόγο για «εθνικό σχεδιασμό» μιλούν εξ ονόματος της αστικής τάξης, τα συμφέροντα της οποίας με την πολιτική τους υπηρετούν. Αυτά τα συμφέροντα υπερασπίζονται όλα αυτά τα χρόνια οι εταίροι του δικομματισμού γι' αυτό ξεπούλησαν και ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, γι' αυτό προσφέρουν κίνητρα στο μεγάλο κεφαλαίο. Σήμερα που ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται σαν... υπερασπιστής της δημόσιας περιουσίας υποκρίνεται και επιχειρεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, γιατί γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι δομημένη πάνω στους «νόμους της αγοράς», της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» και της «επιχειρηματικότητας».

Πραγματικός «εθνικός σχεδιασμός» προς όφελος του λαού, δεν μπορεί να υπάρξει με την πιθανή διατήρηση του «μάνατζμεντ» κάποιων κρατικών επιχειρήσεων, όπως ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου. Θα υπάρξει μόνο όταν οι εργαζόμενοι κατακτήσουν την πολιτική εξουσία και μετατρέψουν σε πραγματική λαϊκή περιουσία κάθε στρατηγικό τομέα της οικονομίας.


Π. Θ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ