Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Σήμα για το «δεύτερο γύρο μεταρρυθμίσεων»

Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς το «δεύτερο γύρο των μεταρρυθμίσεων», αναμένεται να επαναβεβαιώσει σήμερα ο Κ. Καραμανλής, προσδιορίζοντας ταυτόχρονα και τα «νέα μέτωπα» που ανοίγουν.

Στην ομιλία του στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σήμερα στη Βουλή για την οικονομία ο πρωθυπουργός θα αναμασήσει τα γνωστά παραμύθια περί του «μονόδρομου» των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, που τάχα δίνουν λύσεις στα «καθημερινά προβλήματα» προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων προνομιούχων. Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης περιλαμβάνονται η εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου, η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων (ΟΤΕ, Ολυμπιακή, λιμάνια, αεροδρόμια κ.ά.), η προώθηση του «Καποδίστρια 2».

Παράλληλα η κυβέρνηση προχωρεί στη «θεσμική θωράκιση» της αντιδραστικής πολιτικής μέσω της επικύρωσης της Ευρωσυνθήκης και της αναθεώρησης του Συντάγματος. Οπως ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, μετά τη συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, «το πρώτο θέμα, το οποίο θα εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού, θα είναι η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση». Ηδη χτες ξεκίνησε στην Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για την έγκριση της Ευρωσυνθήκης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος της συνόδου.

Το πνεύμα της «αποφασιστικότητας» και «ανυποχώρητης στάσης» όσον αφορά την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων διαπερνά τις δημόσιες τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών, προκειμένου να κάμψουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων και να δείξουν ότι τάχα δε φοβούνται το πολιτικό κόστος. «Οι κυβερνήσεις είναι εδώ για να παίρνουν αποφάσεις που μπορεί να έχουν πολλές φορές και πολιτικό κόστος», δήλωσε αγέρωχα (στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ) ο Πρ. Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «είμαστε πολύ μακριά από τις εκλογές, η κυβέρνηση πήρε λαϊκή εντολή να εξαντλήσει τη θητεία της»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ