Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ζητά Εξεταστική Επιτροπή για τα δομημένα ομόλογα

Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, «για τη διερεύνηση του θέματος των δομημένων ομολόγων», ζήτησε χτες με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Στην επιστολή, που υπογράφουν όλοι οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γ. Παπανδρέου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφεύγοντας να θίξει το σύνολο της πολιτικής του τζογαρίσματος των αποθεματικών των Ταμείων, που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, κατηγορεί την κυβέρνηση για «συγκάλυψη των διαστάσεων ενός πρωτοφανούς σκανδάλου, το οποίο συγκλόνισε κυριολεκτικά την κοινή γνώμη».

Το ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων προτείνει η Εξεταστική Επιτροπή, να διερευνήσει γιατί «η κυβέρνηση προώθησε στα Ασφαλιστικά Ταμεία δομημένα ομόλογα υψηλού κινδύνου». Συγχρόνως θέτει ζήτημα «αδιαφανών διαδικασιών» και ζητά να διευκρινιστούν μια σειρά από διαδικαστικές ενέργιες γύρω από τη «διακίνηση των δομημένων ομολόγων» καθώς και το ποιο είναι το «ύψος της ζημίας που έχει υποστεί κάθε Ταμείο».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει να οξύνει τη δικομματική αντιπαράθεση σε θέματα διαδικασίας, διαχείρισης και «προσωπικών ευθυνών». Ζητάμε, δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, «να σπάσει το απόστημα που βαρύνει την ελληνική κοινωνία, να πληροφορηθούν οι πολίτες το μέγεθος του σκανδάλου και να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες σε όσους συνέβαλαν στη διάπραξή του».

Παράλληλα χτες συνεχίστηκε η «κόντρα» μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το ποιος ξεπούλησε με... καλύτερους όρους τον ΟΤΕ. Απαντώντας στον Θ. Ρουσόπουλο ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι «με τις μετοχοποιήσεις που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πήρε έναν οργανισμό ο οποίος βρίσκεται σε μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη και εξελισσόμενη αγορά τηλεπικοινωνιών, απελευθερωμένη πλέον, και τον έκανε μια δύναμη στα Βαλκάνια»... Τα κέρδη του οποίου βέβαια καρπώνονται οι μέτοχοι και οι εταιρείες, στους οποίους το ΠΑΣΟΚ πούλησε το 67% των μετοχών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικομματικές ευθύνες δείχνει η κατάθεση Ζορμπά (2010-07-21 00:00:00.0)
Δικομματικές ευθύνες για τη ζημιά στον ΟΣΕ (2010-06-25 00:00:00.0)
Διαχρονική και δικομματική η ληστεία των Ταμείων (2010-06-23 00:00:00.0)
...στις «σύγχρονες και ευέλικτες μορφές» τζογαρίσματος (2008-11-04 00:00:00.0)
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν την εξέταση της διαχρονικής καταλήστευσης των ασφαλιστικών ταμείων (2008-05-29 00:00:00.0)
Απλετο φως στη διαχρονική καταλήστευσή τους ζητά το ΚΚΕ (2007-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ