Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πιέζουν για τα ψευτοκολέγια

«Το Σύνταγμα δεν είναι χαραγμένο σε πέτρα», δήλωσε με θράσος στο χτεσινό «Ελεύθερο Τύπο» ο επίτροπος της ΕΕ για την Παιδεία, Γιαν Φίγκελ, απαντώντας στο ότι το άρθρο 16 του ελληνικού Συντάγματος δεν επιτρέπει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, άρα και την αναγνώριση των ψευτοκολεγίων που λειτουργούν στη χώρα μας. Πάλι καλά που δεν είπε ότι τα Συντάγματα είναι «χαραγμένα» στα παλιά μας τα παπούτσια! Αυτό εννοούσε πάντως...

Κι εδώ, αντί να του δώσουν τα παπούτσια στο χέρι και να τον στείλουν από κει που 'ρθε, τον προσκάλεσαν «με δόξες και τιμές» να μιλήσει σε ημερίδα ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων (υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας) για το «σχολείο του μέλλοντος» και να δώσει οδηγίες για το πώς θα υποταχθεί καλύτερα η εκπαίδευση όλων των βαθμίδων στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων.

Κάποιος πρέπει να ενημερώσει όμως τον επίτροπο ότι εδώ στην Ελλάδα, υπάρχει κι ένα κίνημα που έχει απορρίψει τα ψευτοκολλέγια και την ισοπέδωση των πτυχίων που προωθούν από κοινού η ΕΕ με τις ελληνικές κυβερνήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ