Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το άλλοθι της ... οικονομικής συγκυρίας

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΝΗΣΥΧΟΣ για την παγκόσμια οικονομική συγκυρία δηλώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας, Νίκος Γκαργκάνας. Θα ...πάει ψηλά ο πληθωρισμός, μας λέει.

Πάντως, δεν πρέπει να έχει παράπονο από την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ με την ευτελιστική για τους εργαζόμενους σύμβαση που εξασφάλισε!

Το λέμε, γιατί είναι γνωστές οι απόψεις του διοικητή ότι οι μισθοί του κοσμάκη φταίνε πάνω από όλα για την αύξηση του πληθωρισμού.

Παρόλη την ...ανησυχία, όμως, εμείς τις μετοχές των τραπεζών (για παράδειγμα) τις βλέπουμε να ανεβαίνουν στα χρηματιστήρια και τα κέρδη τους να πολλαπλασιάζονται...

«ΜΟΝΟ μια τριτοκοσμική χώρα θα πουλούσε δημόσιο πλούτο και αντί να κερδίζει το κράτος, να κερδίζει ένας ιδιώτης»!

Το ύψιστης πολιτικής σημασίας απόφθεγμα ανήκει στον Γιώργο Παπανδρέου και αφορά, βέβαια, στην υπόθεση του ΟΤΕ.

Ως εκ τούτου, όταν μια χώρα ξεπουλάει τις δημόσιες επιχειρήσεις και το αντίτιμο μπαίνει στα κρατικά ταμεία, τότε είναι ...σύγχρονη και ανεπτυγμένη.

Τι άλλο, βέβαια, θα μπορούσε να πει. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν το ξεπούλημα ως ...εθνικό σπορ.

Η αλήθεια - δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ - είναι πως τόσο αυτοί όσο και η ΝΔ συμπεριφέρονται στις πολυεθνικές και τους ιδιώτες ως υπάλληλοι. Κι αν αυτή η συμπεριφορά είχε ως αντικείμενο τον εαυτό τους και μόνον, ουδόλως θα μας ενδιέφερε.

Ομως, αφορά τον ελληνικό λαό. Που πρέπει να τις διεκδικήσει παλεύοντας για τη δική του εξουσία, για να δει άσπρη μέρα στέλνοντας οριστικά και τους ιδιώτες και τους πολιτικούς τους στον Καιάδα της Ιστορίας.

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΑΣ έρθει στην Αθήνα ο Μ. Νίμιτς, αν ανησυχούσατε για το ...τι απέγινε. Ο Αμερικάνος διπλωμάτης ντε, που μας βοηθάει να συζητήσουμε με την ΠΓΔΜ...


Γρηγοριάδης Κώστας

Αυτός με τον οποίο η κυβέρνηση συζητά αποκλειστικά και μόνο διαδικαστικά θέματα του διαλόγου και ουδέποτε κάνει διαπραγματεύσεις για άλλα θέματα, όπως το Κόσσοβο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ