Τρίτη 6 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Για να μην πεινάσουν οι φτωχοί

«Κατάργηση φοροαπαλλαγών, αύξηση των φόρων στα καύσιμα στο πλαίσιο της επιβολής "πράσινης" φορολογίας, κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ, διεύρυνση της φορολογικής βάσης σε όλες τις φορολογίες και η χιλιοειπωμένη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής περιλαμβάνονται στις βασικές συστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου οι οποίες υπάρχουν σε ειδική έκθεση για τη φορολογία στην Ελλάδα» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

Μεταλλαγμένα κέρδη

«Στο πρώτο τρίμηνο του 2008 η γνωστή πολυεθνική Mosanto υπερδιπλασίασε τα κέρδη της. Στο ίδιο χρονικό διάστημα η Cargill's σημείωσε αύξηση 86% και η Mosaic, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής λιπασμάτων στον κόσμο, κατέγραψε δωδεκαπλάσια κέρδη. Τον τελευταίο χρόνο η τιμή των λιπασμάτων τριπλασιάστηκε» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Ο φόβος

«Η Ασία - στην οποία κατοικεί το 66% των φτωχών του πλανήτη - κινδυνεύει να αντιμετωπίσει σοβαρές κοινωνικές αναταραχές καθώς ο διπλασιασμός των τιμών δημητριακών και ρυζιού το τελευταίο έτος, έχει εξαναγκάσει τους ανθρώπους να δαπανούν το 60% των εισοδημάτων τους σε τρόφιμα, δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Ασχετες νότες

«- Τι είναι μπλουζ; / - αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να ορίσω / - ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; / - στην ηλικία που είμαι... να παίζω μπλουζ έως την ημέρα που θα πεθάνω» (ο κάτι παραπάνω από κιθαρίστας, 64χρονος Τζόνι Γουίντερ / ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ