Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Εννέα υπουργοί της κυβέρνησης συνασπισμού, της οποίας ηγείται το Κόμμα του Λαού του Πακιστάν, παραιτήθηκαν χθες, δημιουργώντας ανησυχίες για πολιτική κρίση στη χώρα. Ο αρχηγός του PML - N, Ναουάζ Σαρίφ, κάλεσε τους υπουργούς του να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, καθώς το ηγετικό κόμμα του ΡΡΡ δεν αποκατέστησε τους δικαστές που παύθηκαν από τον Περβέζ Μουσάραφ, στο πρόσφατο μίνι - πραξικόπημα.

ΝΤΖΑΜΕΝΑ - ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Το Τσαντ έκλεισε χτες τα σύνορα με το Σουδάν και διέκοψε τις οικονομικές σχέσεις με τη γειτονική χώρα, η οποία το κατηγορεί για επιθετικές ενέργειες μέσω της υποστήριξης ανταρτικών οργανώσεων του Νταρφούρ (γίνεται λόγος για 200 νεκρούς το τελευταίο διήμερο). Στέλεχος του τσαντιανού υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε το Χαρτούμ ότι αναζητά προφάσεις για να εξαπολύσει νέα επίθεση εναντίον εδάφους του Τσαντ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-- Θύματα του ρατσιστικού καθεστώτος Απαρτχάιντ στη Ν. Αφρική αναμένεται να υποβάλουν μηνύσεις κατά 23 μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών στα αμερικανικά δικαστήρια, επειδή με τα κεφάλαια και την υποστήριξή τους συνέβαλαν κατά τη σκοτεινή περίοδο διακυβέρνησης της χώρας τους, που έληξε μόλις στις αρχές της δεκαετίας του '90... Η εξέλιξη δρομολογείται μετά από σχετική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ, με την οποία ενθαρρύνεται η εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων.

ΦΛΟΡΙΝΤΑ.-- Εκατοντάδες άνθρωποι υποχρεώθηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, καθώς μαίνονται οι φωτιές στην ανατολική Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου.

ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Χωρίς πρωθυπουργό παραμένει η Αϊτή μετά την απόρριψη της πρότασης του Προέδρου Ρενέ Πρεβάλ για το διορισμό του Ερικ Πιερ στην πρωθυπουργία της χώρας που αποφάσισε η Βουλή των αντιπροσώπων με ψήφους 51 κατά έναντι 35 υπέρ και 9 αποχών. Το διορισμό του Πιερ είχε εγκρίνει την προηγούμενη βδομάδα η Γερουσία.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Νίκη για την Χίλαρι Κλίντον προβλέπεται στις προκριματικές της Δυτικής Βιρτζίνια. Ωστόσο, ακόμα και με μεγάλη νίκη, οι πιθανότητες της Κλίντον να λάβει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών είναι μικρές. Μόνο την τελευταία βδομάδα, 26 υπερ-εκλέκτορες ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν τον αντίπαλό της Μπάρακ Ομπάμα, δίνοντάς του προβάδισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ