Παρασκευή 30 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Χρήσιμοι ηλίθιοι»

Στο σκηνικό που έχει στηθεί στα Πανεπιστήμια, η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει τον πλήρη σκηνοθετικό έλεγχο.

Οι δηλώσεις Στυλιανίδη ότι πρέπει να προκληθεί «σοκ» στην Παιδεία διά της ίδρυσης ιδιωτικών «Πανεπιστημίων», τα «τελεσίγραφα» για τα συγγράμματα και τα 4ετή προγράμματα, όσο και τα περί «διασταλτικής» ερμηνείας του Συντάγματος που θα ανοίξει το δρόμο διά του «παραθύρου» (Αλογοσκούφης) στους ιδιώτες να μπουν στα Πανεπιστήμια, έγιναν ακριβώς τη στιγμή που η ΝΔ ήθελε να δημιουργήσει εκείνη την εικόνα «χάους» στα Πανεπιστήμια και την καλλιέργεια ενός «κλίματος ανομίας» που θα της επέτρεπαν να «παίξει» με την «ταραγμένη ηρεμία» των «νοικοκυραίων» και τους πάντα έτοιμους «φοιτητοφάγους» στα ΜΜΕ.

Σε αυτήν την οργανωμένη προβοκάτσια, επιτελικό ρόλο έπαιξαν συγκροτήματα του Τύπου που οι ιδιοκτήτες τους δεν κρύβουν ότι θέλουν να εισβάλουν στην ανώτατη εκπαίδευση και που περίπου... προανήγγειλαν τα «πεδία των μαχών» που «θα» έρχονταν και στα οποία, ουσιαστικά, προσκαλούσαν τους «πρόθυμους» (και πάντα «χρήσιμους») «ηλίθιους» να λάβουν θέση.

*

Ομως, από ένα σημείο και μετά η οριογραμμή μεταξύ των προβοκατόρων και των «χρήσιμων ηλιθίων» - όπως αποκαλούσε ο Λένιν τους λεγόμενους «αριστερούς» που η στάση τους ήταν πάντα ευπρόσδεκτη και αξιοποιήσιμη από την αντίδραση και την κυρίαρχη πολιτική - είναι εξαιρετικά δυσδιάκριτη.

Από τη μια, λοιπόν, είναι απορίας άξιο πώς αυτό το τόσο εξόφθαλμο δεν το καταλαβαίνουν οι «χρήσιμοι ηλίθιοι». Από την άλλη, αν το καταλάβαιναν, τι «ηλίθιοι» θα ήταν;...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ