Παρασκευή 30 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν προσέχει τι εύχεται...

Γρηγοριάδης Κώστας

Το ψευτοεπιχείρημα που λέει ότι τα ΑΕΙ πρέπει να υποταχθούν ακόμα περισσότερο στο κεφάλαιο, προκειμένου οι απόφοιτοί τους να βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά ή καλύτερη δουλειά, είναι χιλιοπαιγμένο. Είναι επίσης αποδεδειγμένα ψεύτικο, αφού σε καμιά χώρα από αυτές που έχουν εφαρμοστεί οι αναδιαρθρώσεις, δεν έχει αλλάξει η εικόνα της ανεργίας των νέων, η εικόνα των γενικευμένων ελαστικών εργασιακών σχέσεων κ.ο.κ.

Αυτό το χιλιοπαιγμένο και ψεύτικο επιχείρημα, χρησιμοποίησε προχθές ο Ι. Πρετεντέρης (για πολλοστή φορά και ο ίδιος), που αναρωτήθηκε: «πώς είναι δυνατόν να ξεφύγουν οι νέοι από τα 700 ευρώ αν τα Πανεπιστήμια δεν τους εκπαιδεύσουν ώστε να αξιοποιηθούν με μεγαλύτερες απολαβές στις επιχειρήσεις; Πού θα βγάλουν τα περισσότερα;».

Μαζί με τις πολλές άλλες απαντήσεις που σηκώνει η ερώτησή του, μπορούμε να του πούμε και το εξής: Για να εκπαιδεύει σήμερα ένα πανεπιστήμιο τους αποφοίτους του ώστε να παίρνουν πάνω από 700 ευρώ, σημαίνει να τους εκπαιδεύει ώστε να αγωνίζονται και να διεκδικούν αυξήσεις στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, να τους εκπαιδεύει να γυρνούν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να τους εκπαιδεύει συνολικά με τις επιστημονικές ιδέες και αρχές της υπεράσπισης και διεκδίκησης των συμφερόντων της τάξης τους. Είναι βέβαιος ότι θέλει ένα τέτοιο πανεπιστήμιο ο Ι. Πρετεντέρης;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ