Παρασκευή 30 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παραμύθια με την ακρίβεια...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙΣ; ΝΑ ΤΣΑΝΤΙΣΤΕΙΣ; Τι να κάνεις, όταν ακούς τέτοια πράγματα;

Πήγε - λέει - ο Φώλιας και ζήτησε από τους βιομήχανους τροφίμων να δείξουν το «κοινωνικό τους πρόσωπο» και να ρίξουν τις τιμές στα προϊόντα!

Κι αυτοί του είπαν ότι ...δεν μπορούν, γιατί έχουν έξοδα και «δε βγαίνουν»! Αντε, να βρεις τώρα ποιος ...σε πρωτοδουλεύει.

Η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ νωρίτερα, που συμφώνησαν στην απελευθέρωση της αγοράς τροφίμων και τώρα δηλώνουν λυπημένοι για την ακρίβεια;

Μήπως οι βιομήχανοι που δεν ξέρουν τι βγάζουν, αλλά θέλουν να κερδοσκοπήσουν ακόμη περισσότερο ανεξέλεγκτοι, αφορολόγητοι και γενικώς ασύδοτοι;

Ανεξαρτήτως, όμως, τού ποιος έχει την πρωτοκαθεδρία στο ...δούλεμα, ένα είναι σίγουρο: Ολοι μαζί αποτελούν ένα σύστημα που ευθύνεται για την ακρίβεια.

Από πάνω τους, φυσικά, βρίσκεται η ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι κατευθύνσεις για όλο και μεγαλύτερη απελευθέρωση, δηλαδή όλο και μεγαλύτερη ακρίβεια.

Κι όταν σε κοροϊδεύουν, δε χρειάζεται να πολυψάχνεις «ποιος» και «τι». Μόνο αν αντιταχθείς σε όλους τους, μπορείς να «βγάλεις άκρη».

Πώς να το κάνουμε, δεν υπάρχουν «καλές» και «κακές» αγορές, «καλοί» και «κακοί» ελεγκτικοί μηχανισμοί ή «καλοί» και «κακοί» βιομήχανοι.

Η ακρίβεια είναι απλούστατα ένας ακόμη τρόπος να μας παίρνουν πίσω τα ψίχουλα που μας δίνουν. Κάτι σαν την Εφορία.

Μόνο που αυτή η «φορολόγηση» γίνεται κατευθείαν από τους βιομήχανους και το κεφάλαιο, χωρίς να μεσολαβεί το κράτος.

Α, ΕΝΤΑΞΕΙ, ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ. Ο Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε ευθέως ότι η συμφωνία παραχώρησης του ΟΤΕ στην «Ντόιτσε Τέλεκομ» γίνεται για να ...διασφαλιστεί το μέλλον των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Πάλι καλά, που μας το διευκρίνισε. Γιατί εμείς - ως κακοί άνθρωποι που είμαστε - βάλαμε στο νου μας άλλα πράγματα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Κάτι για κέρδη μεγαλοσχημόνων μέσω πώλησης μετοχών, κάτι για ξεπούλημα με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου και κάτι για εξυπηρέτηση συμφερόντων πολυεθνικών.

Αλλά γίνονται τέτοια πράγματα στις μέρες μας;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ