Παρασκευή 30 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η επιλογή της «θολούρας»

Την ώρα που είναι, όσο ποτέ, αναγκαία η μαζική συλλογική καταδίκη των αναδιαρθρώσεων που προωθούνται στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και ο φραγμός στα σχέδια ΕΕ - κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ - βιομηχάνων για πλήρη ιδιωτικοποίηση... κάποιοι φροντίζουν να «θολώνουν τα νερά».

Ενα τέτοιο παράδειγμα δίνουν οι πρόσφατες εκλογές του συλλόγου ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επέμειναν να γίνουν οι εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Επικαλούνταν ότι το καταστατικό του συλλόγου (φτιάχτηκε πριν 30 χρόνια!) ορίζει ενιαίο ψηφοδέλτιο, θέλοντας στην ουσία τη θολούρα, τη μη καταγραφή των πραγματικών διαθέσεων των πανεπιστημιακών. Βέβαια, να σημειώσουμε ότι αν και οι εκλογές γίνονται συνήθως με ενιαίο ψηφοδέλτιο, αυτή η πρακτική αλλάζει όταν πρόκειται για εκλογές που στέλνουν αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία (ΠΟΣΔΕΠ), οπότε κατεβαίνουν κανονικά παραταξιακά ψηφοδέλτια.

Είναι γνωστή η προσήλωση αυτών των δυνάμεων στην αστική «νομιμότητα», ιδιαίτερα όταν αυτή τους βολεύει για να κρύψουν τις πραγματικές τους θέσεις. Είναι γνωστή όμως και η δύναμη του κινήματος να αφήνει στα χαρτιά αντιδημοκρατικές διατάξεις, που πνίγουν το δικαίωμα της συνδικαλιστικής έκφρασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ