Παρασκευή 30 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ελάχιστα τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών

Μέρος του δάσους του Σέιχ Σου
Μέρος του δάσους του Σέιχ Σου
«Γίνονται ελάχιστα σε σχέση με τα μέτρα πρόληψης της πυρκαγιάς. Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι. H κατάσταση είναι επικίνδυνη».

Με αυτά τα λόγια ο Αγάπιος Σαχίνης, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη - Τώρα», συνόψισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χτες τα συμπεράσματα που προέκυψαν μετά από σειρά συναντήσεων που είχαν εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης με αρμόδιους φορείς για το ζήτημα της Προστασίας του Περιαστικού δάσους (Σέιχ Σου).

Ανέφερε για παράδειγμα, ότι στο Πυροσβεστικό Σώμα υπάρχουν πάνω από 4.000 κενές οργανικές θέσεις, δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στολές και μέσα προστασίας στους εποχικούς, σε κάθε όχημα υπάρχουν μόνο δύο άτομα, περιορισμένη αμοιβή για νυχτερινή εργασία και εκτός έδρας για εποχικούς, ο κανονισμός εργασίας είναι απαρχαιωμένος κλπ.

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις των δημοτικών παρατάξεων, ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος θα γίνουν δύο εκδηλώσεις:

  • Την 1η Ιούνη στην πλατεία Χαρίλαου Φλωράκη (Ζωολογικού Κήπου) στις 11 πμ θα πραγματοποιηθεί συμβολική δράση - μέσα στο περιαστικό δάσος, για την προστασία του.
  • Στις 5 Ιούνη στις 8μμ στην ίδια πλατεία θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συναυλία και συμβολική περικύκλωση του περιαστικού δάσους (Κέδρινος Λόφος).

Για τα ζητήματα της ελλιπούς δασοπροστασίας αλλά και των αντιπλημμυρικών έργων μίλησαν επίσης ο Γ. Βούρτσας, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολίχνης και ο Μπ. Βέλης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία για τα Πεύκα»

Οι δημοτικές κινήσεις που συντονίζουν τον αγώνα τους για το περιαστικό δάσος είναι: «Θεσσαλονίκη Τώρα», «Δημοτική Συνεργασία για την Πολίχνη», «Συνεργασία για τα Πεύκα», «Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Αγ. Παύλου», «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Συκεών», «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Πανοράματος», «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Τριανδρίας», «Δημοτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία Χορτιάτη», «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Πυλαίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ