Σάββατο 21 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Δε συζητώ με όχλο... »

«Δε συζητώ με όχλο...». Αυτή ήταν η απάντηση του λιμενάρχη Χίου σε όσους μαζεύτηκαν προχτές βράδυ έξω από το λιμεναρχείο, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους, στους - για τρίτη μέρα - εγκλωβισμένους μετανάστες, στο γνωστό κατάλυμα, υπό κλιματολογικές συνθήκες που επέτειναν τα βάρη του εγκλεισμού. Φυσικά, η πολιτεία είχε κάνει το καθήκον της στους παραβάτες. Είχαν όλοι πρωτοκολληθεί...

Η αστυνομία δε διέθετε την απαραίτητη δύναμη, οι αρχές του τόπου στα Ψαρά, τα ΜΜΕ στον κόσμο τους, αν πέθαινε και κανένας δε βαριέσαι... Παράπλευρες απώλειες κατά την εξουσία. Αν είναι βέβαια να προστατέψουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών, τότε να και σύσσωμες οι δυνάμεις, να και οι ράμπο στην πρώτη γραμμή σαν αστακοί να αντιμετωπίσουν... τον εχθρό λαό, ως σύγχρονοι πραιτοριανοί.

Η κινητοποίηση, βέβαια, έφερε αποτέλεσμα. Σε περίπου δύο ώρες οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό του Μερσινιδιού, μετά από την πολιτική πίεση που ασκήθηκε από τους συγκεντρωμένους - όχλο - και απέμεινε η φράση του λιμενάρχη μετέωρη, να προσδιορίζει όχι μόνο τη νοοτροπία του ίδιου, μα και της κυβέρνησης που εκπροσωπεί, της κοινωνίας που σηματοδοτεί και την εικόνα της σύγχρονης Ευρώπης των 27 που βλέπει παντού εχθρούς και λαθραίους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ