Σάββατο 21 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Εναρμονισμένος» στην ευρω-κοροϊδία των λαών

Από τη συνέντευξη Τύπου του Κ. Καραμανλή

Eurokinissi

Από τη συνέντευξη Τύπου του Κ. Καραμανλή
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Του απεσταλμένου μας).--

Ενεργό ρόλο στον εμπαιγμό των λαών από τους ηγέτες της ΕΕ για το θέμα της ακρίβειας παίζει ο Κ. Καραμανλής, ενώ δεν υστερεί ούτε στην επιχείρηση παράκαμψης του «όχι» του ιρλανδικού λαού.

Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναμάσησε την προκλητική «επιχειρηματολογία» της ΕΕ, όπως αυτή περιλαμβάνεται στο κείμενο των συμπερασμάτων, ευθυγραμμιζόμενος απόλυτα με τη γραμμή της προστασίας της κερδοφορίας των πολυεθνικών. Μάλιστα, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να λάβει κάποια πρόσθετα μέτρα για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, δηλώνοντας ότι το πρόβλημα της ακρίβειας δεν μπορεί να επιλυθεί κι όλες οι προσπάθειες αποσκοπούν «να μειώσουμε τις επιπτώσεις».

Πεισματικά όμως απέφυγε να ανακοινώσει κάποιο συγκεκριμένο μέτρο, παραπέμποντας στις ...εκθέσεις που θα ετοιμάσει η Κομισιόν για τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτώβρη. Μέχρι τότε οι λαϊκές μάζες θα πρέπει να τρώνε... τις βαρύγδουπες διαπιστώσεις των 27 κυβερνήσεων και να υπερηφανεύονται για την «εμπεριστατωμένη συζήτηση», που έγινε στη Σύνοδο Κορυφής...

Επιθετικός εμφανίστηκε αναφορικά με την επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας χαρακτηρίζοντας «εμπόδιο» το «όχι» του ιρλανδικού λαού, δίχως αυτό να τον εμποδίσει να δηλώσει ότι «είναι σεβαστή βεβαίως η απόφαση του ιρλανδικού λαού».

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι «κανείς δε θα δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις» στο ερώτημα πώς θα προχωρήσει η επικύρωση της Ευρωσυνθήκης, λέγοντας ότι «κοινή ευχή» είναι να ολοκληρωθεί «σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα».

Ο Κ. Καραμανλής προσπάθησε ανεπιτυχώς να κρατήσει αποστάσεις από την οδηγία για το 65ωρο, δίχως όμως να μπορέσει να απαντήσει γιατί δεν πρόβαλε την παραμικρή αντίρρηση στη «θερμή» υποστήριξή της από τους ηγέτες της ΕΕ, μέσω του κειμένου των συμπερασμάτων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Ρ» ο Κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι «δε θα κάνει χρήση της ρήτρας εξαίρεσης» που προβλέπει για την εφαρμογή του 65ωρου, δίχως όμως να εξηγήσει πώς θα αντιμετωπίσει τον «ανταγωνισμό» από τ' άλλα κράτη - μέλη που θα την εφαρμόσουν.

Επιχειρώντας να εμφανίσει ένα «κοινωνικά ευαίσθητο» πρόσωπο ανέφερε ότι η κυβέρνηση έθεσε ζήτημα να υπάρξει καταληκτική ημερομηνία στη χρήση του 65ωρου...

Δικαιολογώντας την «αποχή» της υπουργού Απασχόλησης στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ είπε ότι αυτή είχε συμφωνηθεί με τις άλλες χώρες που διαφωνούν «να εκφραστούν όλοι με τον ίδιο τρόπο»...

Ο Κ. Καραμανλής εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τη θέση που συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο αναφορικά με την υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ, υπογραμμίζοντας ότι «για πρώτη φορά» η υπόθεση της ονομασίας αποτελεί κριτήριο για την ένταξη της γειτονικής χώρας στην ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ