Σάββατο 21 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόσμος πάει κι έρχεται στον εισαγγελέα

Ενώ ο Θόδωρος Τσουκάτος αναμένεται να περάσει την πόρτα του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου που διερευνά την υπόθεση της Siemens, την Τρίτη, προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα με τις θέσεις του, όπως δήλωσε ο συνήγορός του Διονύσης Γκούσκος, χτες παρουσιάστηκε για κατάθεση στον δικαστικό λειτουργό ο Αριστείδης Μαντάς, σύμβουλος του πρώην υπουργού Μεταφορών Αναστάσιου Μαντέλη, ο οποίος φέρεται να είναι ο συντάκτης ιδιόγραφου σημειώματος, με το οποίο δίνονταν οδηγίες σε ποιους λογαριασμούς πρέπει να κατατεθούν χρήματα από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Ο εισαγγελέας έχει καλέσει σε κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου, σωματοφύλακα του Τσουκάτου, ο οποίος φέρεται να ήταν συνδικαιούχος ύποπτων λογαριασμών. Ο σωματοφύλακας προσήλθε χθες και πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα.

Αρχικά ο Τσουκάτος είχε κληθεί από τον εισαγγελέα να καταθέσει τη Δευτέρα, αλλά ειδοποιήθηκε τελικά να πάει την Τρίτη. Η επίσημη αιτιολόγηση της κατά μίας μέρας μετάθεσης της κατάθεσης ήταν ο φόρτος εργασίας του εισαγγελέα. Εκτιμήσεις όμως δικαστικών κύκλων λένε ότι η μετάθεση αυτή έγινε προκειμένου να καταθέσουν πριν από τον Τσουκάτο άλλοι μάρτυρες που ο εισαγγελέας θεωρεί τη μαρτυρία τους απαραίτητη, προκειμένου να διευκρινιστεί ο τρόπος που τα χρήματα από το ταμείο της Siemens πήγαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα από το λογαριασμό του επιχειρηματία Γιάννη Πιταούλη μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό του σωματοφύλακα του Τσουκάτου, Χρήστου Γενναίου, και στη συνέχεια το ποσό μοιράστηκε σε έξι λογαριασμούς που σε όλους εμφανιζόταν συνδικαιούχος ο σωματοφύλακας. Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας Στέλιος Βίος, φέρεται να υποστήριξε ότι πήρε το ποσό το οποίο έστελνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ