Σάββατο 21 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για τα 90χρονα του ΚΚΕ

Συνεχίζονται οι πολύμορφες εκδηλώσεις για το γιορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ:

Στην Αθήνα

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/6:

-- Στις 8 μ.μ. στο ΠΠΔΥΕ (Δεκελείας και Π. Γεωργιάδη) οι Κομματικές Οργανώσεις Νέας Χαλκηδόνας και Νέας Φιλαδέλφειας διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Ο σύγχρονος δεξιός οπορτουνισμός». Θα μιλήσει ο Θ. Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του ΔΟΝΝΙΑ (Χρυσ. Σμύρνης 16, Νέα Ιωνία) οι Κομματικές και Κνίτικες οργανώσεις της Νέας Ιωνίας διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Συνοπτική κριτική προσέγγιση σύγχρονων αστικών ιδεολογημάτων και γενικότερα θεωρητικών ζητημάτων». Θα μιλήσει ο Ν. Παπακωνσταντίνου, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/6:

Στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ» (Κουντουριώτου και Νεότητας, Νέο Ηράκλειο) η Βορειοδυτική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ο αντίστοιχος Τομέας της ΚΝΕ και το παράρτημα Νέου Ηρακλείου της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Ηλέκτρας Αποστόλου. Θα μιλήσει ο Θ. Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Κρήτη

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ: Οδοιπορικό σε τόπους όπου έδωσε σημαντικές μάχες ο Δημοκρατικός Στρατός Χανίων οργανώνουν, από κοινού, η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ. Στο πλαίσιο του οδοιπορικού θα γίνει επίσκεψη στις «Φώκιες», στη συνέχεια στο οροπέδιο Ομαλού στο Αρχηγείο του Δημοκρατικού Στρατού Χανίων (σπίτι στρατηγού Μάντακα), με κατάληξη στο «Ξυλόσκαλο» στον πόρο του φαραγγιού της Σαμαριάς, όπου θα γίνει και η προγραμματισμένη εκδήλωση αφιερωμένη στη Μάχη της Σαμαριάς. Η αναχώρηση θα γίνει έξω από το Δημαρχείο Χανίων στις 8.30 το πρωί.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/6: Εκδήλωση προς τιμή των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ οργανώνουν από κοινού οι Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ με θέμα «Το εργατικό κίνημα στο Ηράκλειο, χτες - σήμερα - αύριο. Ο πρωτοπόρος ρόλος του ΚΚΕ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μ.μ. στο πάρκο Γεωργιάδη με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνου του εργατικού - συνδικαλιστικού τμήματος της ΚΕ.

Στη Λάρισα

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ: Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, στο πλαίσιο των 90χρονων του Κόμματος, διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση προς τιμήν της 123ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ, στην Καλλιπεύκη (θέση «Πατωμένη»), όπου ήταν η έδρα της Ταξιαρχίας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γ. Νταφούλης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Στο Αγρίνιο

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/6: Η ΚΟ Αγρινίου του ΚΚΕ, τιμώντας τα 90 χρόνια ιστορίας και δράσης του Κόμματος, διοργανώνει εκδήλωση στις 8 μ.μ., στην αίθουσα «ΑΝΕΣΙΣ». Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Προβολή dvd με ιστορική αναδρομή στο καπνεργατικό κίνημα. Ομιλία με θέμα «Εργατική τάξη, καπνεργάτες και ΚΚΕ». Φωτογραφικό υλικό. Παρουσίαση του έργου «Καπνεργάτες, οι κυνηγοί του ονείρου», σε μουσική Κ. Γκίκα και ποίηση Α. Μπαρχαμπά, με λαϊκά δρώμενα των αντεργατικών συνθηκών που βίωναν οι καπνεργάτες στο χώρο δουλειάς, αφήγηση, ζωντανό τραγούδι και χορευτικό. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Διόνη και ο ίδιος ο συνθέτης.

Στη Δραπετσώνα

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/6: Οι Κομματικές Οργανώσεις Δραπετσώνας - Χαραυγής του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των 90 χρόνων του ΚΚΕ, διοργανώνουν στις 7 μ.μ. εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή των Ελλήνων Ποντίων στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού». Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα της Ενωσης Ποντίων Πειραιά (Καπετανίδου και Σωκράτους, Δραπετσώνα). Θα μιλήσει ο Αναστάσης Γκίκας, δόκτωρ Πολιτικών Επιστημών. Θα υπάρχει έκθεση φωτογραφικού υλικού και θα προβληθεί βίντεο για την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη)

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ: Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση, τιμώντας τον ήρωα του ΔΣΕ και του κομμουνιστικού κινήματος Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου), στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη), στις 11 π.μ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το άνοιγμα της συγκέντρωσης θα κάνει ο Γραμματέας της ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ Νίκος Αγγελόπουλος, ακολούθως θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Διαμαντή Γιάννης Βούζας - Λαδιάς, ενώ την κεντρική ομιλία θα κάνει ο Θανάσης Παφίλης, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στον Εβρο

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/6: Εκδήλωση για τα 90 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια της ΚΝΕ, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Φερών Εβρου του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία των Φερών. Θα μιλήσει η Σούλα Βλισίδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/6: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Εθνική Αντίσταση και τον ΔΣΕ διοργανώνει η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ., στην Κορνοφωλιά και θα κορυφωθεί, στη συνέχεια, στις 12 μ.μ. στο Σουφλί, με πολιτική ομιλία από τον Σταμάτη Γκατζίδη, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ.

-- Στην Κορνοφωλιά η εκδήλωση θα γίνει στο νεκροταφείο όπου έχει στηθεί μνημείο στη μνήμη των 75 αγωνιστών από την Κορνοφωλιά που σκοτώθηκαν πολεμώντας μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ.

-- Στο Σουφλί η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία, όπου θα τιμηθούν οι 8 αγωνιστές, ανάμεσά τους και κομματικά μέλη, που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς, στις 30 Ιούνη του 1944, σε αντίποινα για το σαμποτάζ που έκανε ο ΕΛΑΣ στη σιδηροδρομική γραμμή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ