Σάββατο 21 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προδιαγεγραμμένο αδιέξοδο

Γρηγοριάδης Κώστας

Σε προδιαγεγραμμένο αδιέξοδο κατέληξε η συμφωνία του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Ορασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη» με το υπουργείο Υγείας, να αναλάβει τη λειτουργία του Κέντρου «Επικοινωνία» που πρόσφερε εκπαίδευση σε 35 πολυανάπηρα παιδιά.

Η «Επικοινωνία» ήταν μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και την «Αμυμώνη». Μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε - λόγω της μειωμένης κρατικής επιχορήγησης - την ανάληψη της ευθύνης για τα παιδιά ανέλαβε η «Αμυμώνη», με προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε με το υπουργείο Υγείας. Ετσι, το κράτος αποποιήθηκε την υποχρέωσή του για τη φροντίδα των πολυανάπηρων παιδιών, μεταφέροντάς τη στα ασφαλιστικά ταμεία και τους γονείς.

Χτες, το υπουργείο Υγείας, απαντώντας σε Δελτίο Τύπου της «Αμυμώνης», κυκλοφόρησε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δεν προκύπτουν υποχρεώσεις για τη χρηματοδότηση της «Αμυμώνης», πιέζοντας για την υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την προειδοποίηση που είχαν απευθύνει προς τους γονείς στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και εργαζόμενοι του Κέντρου για το τι θα επακολουθούσε, σε περίπτωση που δέχονταν αυτή τη «λύση». Αλλά και ότι σηματοδοτούνταν η εγκατάλειψη των αναγκών για την εκπαίδευση των πολυανάπηρων παιδιών, που είναι δεκάδες εκατοντάδες.

Την πολιτική αυτή αντιπαλεύουν με συνέπεια το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και το ΚΚΕ, με κριτήριο τα συμφέροντα και τις ανάγκες των αναπήρων. Οι γονείς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να συνταχθούν στον αγώνα για δημοσιοποίηση του Κέντρου, για να αναλάβει το κράτος 100% την ευθύνη χρηματοδότησης και λειτουργίας με κοινωνικό έλεγχο από τους γονείς, για τη δημιουργία ανάλογων δημόσιων κέντρων εκπαίδευσης και αποκατάστασης για τα πολλαπλά ανάπηρα παιδιά και την ολόπλευρη στήριξη των οικογενειών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ