Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΑΚΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Να μη γίνει ιμπεριαλιστικό ορμητήριο

Συγκέντρωση την Τετάρτη στο λιμάνι του Αστακού στις 8 μ.μ. ενάντια στην παρουσία αμερικανικού πλοίου

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, ενάντια στην εκεί παρουσία του αμερικανικού πλοίου και στη μετατροπή του λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, καλούν την Τετάρτη 9 Ιούλη στις 8 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και οι Επιτροπές Ειρήνης Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου. Πούλμαν για τη συγκέντρωση θα αναχωρήσουν και από την Τετάρτη στις 6.30 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ, πρόκειται για αμερικάνικο εμπορικό πλοίο που μεταφέρει στρατιωτικό υλικό και έχει αγκυροβολήσει στον Αστακό για λόγους ανάπαυσης του πληρώματος.

Στο κοινό κάλεσμα των διοργανωτών της συγκέντρωσης τονίζεται: «Το γνωστό αμερικανικό πλοίο έκανε την εμφάνισή του και πάλι στην περιοχή του Αστακού. Εδώ και μέρες έχει αγκυροβολήσει έξω από το λιμάνι του Αστακού, ενώ λιμενικοί και ασφαλίτες "χτενίζουν" την περιοχή με πρόσχημα την ασφάλεια του πληρώματος. Η επανεμφάνιση του πλοίου δεν είναι τυχαία, ούτε ήρθε για τουριστικούς λόγους, ούτε φυσικά είναι αθώα. Εντάσσεται στους γενικότερους σκοπούς και στόχους που έχουν για την περιοχή οι ιμπεριαλιστές. Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο είναι εξοπλισμένο με τα ανάλογα μηχανήματα π.χ. για φωτογράφιση της περιοχής, εξερεύνηση του βυθού κ.ά.. Απαιτούμε να φύγει τώρα και να μην ξαναεμφανιστεί τέτοιου είδους πλοίο στην περιοχή. Η υποταγή κι ο ραγιαδισμός δεν αποτελούν απάντηση στα προβλήματα της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ