Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
«Προσκλητήριο» σε επιχειρήσεις

Πρόσκληση για επενδύσεις στη χώρα μας απηύθυνε στις αυστριακές επιχειρήσεις ο Καρ. Παπούλιας διαφημίζοντας ταυτόχρονα τα κίνητρα και «το φιλικό περιβάλλον» που δημιούργησε η κυβερνητική πολιτική.

Απευθυνόμενος σε Ελληνες και Αυστριακούς επιχειρηματίες στο Ελληνοαυστριακό Επιχειρηματικό Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε χτες στη Βιέννη, μίλησε με τη «γλώσσα» του Γ. Αλογοσκούφη αναδεικνύοντας τα «θετικά» των επενδύσεων στην Ελλάδα. Ως τέτοια ανέφερε τη σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων, το νέο αναπτυξιακό νόμο, τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αλλά και τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας. Αναφέρθηκε επίσης στη στρατηγική θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια και τον εξέχοντα ρόλο της που επιβεβαιώνεται, όπως είπε, από την παρουσία 3.500 επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων, υποκαταστημάτων ελληνικών τραπεζών και από το συνολικό όγκο των ελληνικών επενδύσεων, που ξεπερνά τα 12 δισ. ευρώ. Ολα αυτά, κατέληξε ο Καρ. Παπούλιας, την καθιστούν ιδανικό εταίρο για την είσοδο στις αγορές της ευρύτερης περιοχής, ενώ μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για τη δραστηριοποίηση και αυστριακών εταιρειών.

Από την πλευρά του ο Αυστριακός Πρόεδρος Χάιντς Φίσερ υπογράμμισε ιδιαίτερα το γεγονός του τουριστικού κύματος από την Αυστρία προς την Ελλάδα, σημειώνοντας πως την επισκέπτονται περισσότεροι από 600.000 συμπατριώτες του, το χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ