Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ένας «εργάτης» της ειρήνης

Ο Γρηγόρης Πετρόπουλος, Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, πέθανε χτες στον «Ευαγγελισμό»

Ενα ακούραστος εργάτης και ανυποχώρητος μαχητής του φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, ο Γρηγόρης Πετρόπουλος, Οργανωτικός Γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, άφησε χτες βράδυ την τελευταία του πνοή σε ηλικία 55 ετών στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μετά από σύντομη και σκληρή μάχη με το θάνατο. Λεπτομέρειες για την κηδεία και την ταφή δεν είχαν γίνει γνωστές μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ σχετικά με την άσχημη είδηση τονίζει: «Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον απρόσμενο θάνατο του αγαπημένου μας συναγωνιστή, φίλου και συντρόφου Γρηγόρη Πετρόπουλου.

Ο θάνατος του Γρηγόρη Πετρόπουλου αποτελεί σημαντική απώλεια για το φιλειρηνικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα στο οποίο συμμετείχε ενεργά και με όλες του τις δυνάμεις για τρεις δεκαετίες και πλέον από τις γραμμές της ΕΕΔΥΕ.

Θα μας λείψει το χαμόγελο, η αισιοδοξία, το αγωνιστικό πείσμα του Γρηγόρη, που τόσο συνέβαλε στην αποτελεσματική δράση της ΕΕΔΥΕ ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Η ΕΕΔΥΕ έχασε έναν άξιο αγωνιστή, ο οποίος για μια μεγάλη χρονική περίοδο διατέλεσε μέλος της Γραμματείας της και Οργανωτικός της Γραμματέας.

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια του συναγωνιστή Γρηγόρη, στη γυναίκα του και στα 2 παιδιά του».

Ο Γρηγόρης Πετρόπουλος γεννήθηκε το 1953. Παιδί πολυμελούς εργατικής λαϊκής οικογένειας, από μικρός στη βιοπάλη, σπούδασε φυσικοθεραπευτής. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και υπήρξε μαραθωνοδρόμος.

Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1976. Δούλεψε σε διάφορους τομείς δουλειάς. Από το 1981 ήταν στην ΕΕΔΥΕ. Εκλέχθηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ. Από το 1992 έως το θάνατό του ήταν Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΕΔΥΕ. Παράλληλα ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση και υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για 12 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ