Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Φταίει η διαφθορά » όχι το σύστημα

Η διαφθορά ολίγων πολιτικών στελεχών ευθύνεται που ο δικομματισμός - και φυσικά το σύστημα το οποίο υπηρετεί - δεν μπορεί να λύσει τα οξυμένα προβλήματα που ταλαιπωρούν τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Αυτή τη θέση προπαγανδίζει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την υπόθεση «Ζήμενς», τη χρηματοδότηση των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ από τα «μαύρα» ταμεία της πολυεθνικής και την εμπλοκή στην υπόθεση πρωτοκλασάτων στελεχών των δύο κομμάτων.

Χτες συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και κατόπιν ο πρόεδρος Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «η πολιτική ζωή του τόπου βρίσκεται σε ομηρία απ' την υπόθεση "Ζήμενς" και είναι ανάγκη να απελευθερώσουμε τη χώρα μας απ' αυτή την ομηρία». Οτι πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια, να αποδοθούν οι ευθύνες, πολιτικές και ποινικές, να τιμωρηθούν όσοι και από όποιο κομματικό χώρο έχουν ευθύνες, να διαμορφωθεί νέο σύστημα χρηματοδότησης των κομμάτων.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι άβουλος μπροστά στις εξελίξεις, ότι αδυνατεί και φοβάται να αναλάβει τις βασικές του ευθύνες. Οτι προκαλεί πολιτικές εκτροπές για να καλύψει τις αμαρτίες της κυβέρνησής του. Προς τούτο χαρακτήρισε σοβαρότατο πολιτικό πρόβλημα την «αποκάλυψη ότι υπουργός, που επόπτευε σημαντικούς δημόσιους φορείς, ήταν και φιλοξενούμενος εταιρείας που διεκδικούσε και έπαιρνε προμήθειες απ' αυτούς τους ίδιους δημόσιους φορείς».

Περισσότερο για να κάνει θόρυβο, συμπλήρωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι απλώς τα παραστατικά του ξενοδοχείου όπου διέμεινε ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπης, σε ταξίδι του παρέα με το μεγαλοστέλεχος της «Ζήμενς» Μ. Χριστοφοράκο: «Πού πήγαν τα τεράστια ποσά για τα οποία μας μιλά η δικαιοσύνη απ' τη Γερμανία; Πάλι θα συγκαλυφτούν όλα όπως και στις άλλες υποθέσεις;». Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους Γερμανούς, χρήματα έρχονταν και επί κυβερνήσεων Σημίτη, με τον Γ. Παπανδρέου κυβερνητικό στέλεχος πρώτης γραμμής, φυσικά αμφότεροι ...ανυποψίαστοι.

Εντελώς προκλητικά, δε, σημείωσε ότι τα «ζητήματα διαφθοράς δεν αφήνουν την πολιτική και τους πολιτικούς να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα που έχει ο Ελληνας πολίτης».

Προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει την επόμενη εβδομάδα τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή. Επίσης το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να στραφεί νομικά κατά της «Ζήμενς» διεκδικώντας αποζημιώσεις. Να ενεργοποιηθούν η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών και η Αρχή Καταπολέμησης Βρώμικου Χρήματος. Τέλος «ζητάμε το αυτονόητο. Δεν μπορεί αυτή η εταιρεία, η "Ζήμενς", να παίρνει προμήθειες από το ελληνικό δημόσιο, όταν η ίδια ομολογεί πως έχει δώσει μίζες για να πάρει αυτές τις δουλειές».

Ακόμα το ΠΑΣΟΚ επιμένει να δημοσιοποιηθεί η σύμβαση δημοσίου - «Ζήμενς», για προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε αρχαιολογικούς χώρους. Τονίζουν ότι η σύμβαση δεν έχει εκτελεστεί, αν και το έργο έπρεπε να έχει παραδοθεί από τον Απρίλη. Οτι η «Ζήμενς» έχει προεισπράξει 3,4 εκατ. ευρώ (το 40% της σύμβασης), χωρίς να έχει παραδώσει τίποτε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ