Τρίτη 29 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές όχι οι λαοί

Ανακοίνωση - καταγγελία του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σύλληψη της Ρεμέδιος Γκαρσία

Την κίνηση αυτή, που προσπαθεί να ποινικοποιήσει συνολικά το κίνημα αλληλεγγύης και την αντιιμπεριαλιστική πάλη, καταγγέλλει το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, στην οποία σημειώνει:

«To KKE καταγγέλλει τη σύλληψη, το Σάββατο 26 Ιούλη στην Ισπανία, της Ρεμέδιος Γκαρσία Αλμπερτ, γνωστής για τη συμμετοχή της στα κινήματα αλληλεγγύης με τους λαούς της Λατινικής Αμερικής, με την κατηγορία ότι είχε σχέσεις με τις "Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας - Στρατός του Λαού" (FARC-EP). Η Ρεμέδιος Γκαρσία στη συνέχεια αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Η σύλληψη έγινε στη βάση της "αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας", με επίκληση δήθεν στοιχείων από τον υπολογιστή του ηγέτη των FARC-EP Ραούλ Ρέγιες, που δολοφονήθηκε κατά την εισβολή του κολομβιανού στρατού στο Εκουαδόρ.

Η όλη μεθόδευση από την κυβέρνηση των σοσιαλιστών στην Ισπανία, σε συνεργασία με το αντιδραστικό καθεστώς της Κολομβίας, το συντονισμένο επικοινωνιακό μπαράζ και η σκόπιμη σύγχυση, η φημολογία για «νέα στοιχεία» που αναζητούν οι αρχές στον υπολογιστή της, η ίδια η κατηγορία που της προσάπτουν για "συνεργασία με ένοπλη συμμορία", δείχνουν ότι προετοιμάζεται ένα "κυνήγι μαγισσών", μια γενικότερη επίθεση για την ποινικοποίηση των κινημάτων και την τρομοκράτηση των λαών. Αποκαλύπτονται για άλλη μια φορά οι πραγματικοί στόχοι της λεγόμενης αντιτρομοκρατικής εκστρατείας ΗΠΑ και ΕΕ.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στη Ρεμέδιος Γκαρσία και ζητά την άμεση άρση των αστήρικτων κατηγοριών. Καλεί το εργατικό και λαϊκό κίνημα, τη νεολαία, να αντιδράσουν στην προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων, στο χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Να απαιτήσουν την αναγνώρισή τους ως εμπόλεμα μέρη των FARC-EP, την αφαίρεσή τους από τη λίστα της ΕΕ για τις τρομοκρατικές οργανώσεις και την κατάργηση της ίδιας της λίστας.

Τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές, όχι οι λαοί και τα κινήματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ