Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΔΝ
Πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα

Από το καραβάνι αλληλεγγύης της ΠΟΔΝ στα Βαλκάνια
Από το καραβάνι αλληλεγγύης της ΠΟΔΝ στα Βαλκάνια
Συνεδρίασε το προηγούμενο Σάββατο στην Αθήνα η Περιφερειακή Επιτροπή Ευρώπης και Β. Αμερικής (CENA) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ). Συζητήθηκαν οι τελευταίες διεθνείς εξελίξεις και οι παραπέρα δραστηριότητες των οργανώσεων, ενώ παράλληλα προβλήθηκαν σύντομα βίντεο για τις δραστηριότητες της ΠΟΔΝ στα Βαλκάνια (Απρίλης 2008) και την αποστολή της ΠΟΔΝ στην Κολομβία (Ιούλης 2008).

Παρουσία των εκπροσώπων των νεολαιίστικων οργανώσεων που ήρθαν στη χώρα μας για το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ και συμμετέχουν στο CENA, αλλά και του προέδρου της ΠΟΔΝ, Τιάγο Βιέιρα, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, τόνισε ότι γίνονται πιο ορατές οι αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις των ιμπεριαλιστών στην Ανατολική Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή για την εξασφάλιση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των διαδρομών τους, κάτι που φάνηκε και το τελευταίο διάστημα στον Καύκασο όπου οι ενδοϊμπεριαλιστικές συγκρούσεις ανάμεσα στη Ρωσία, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ΗΠΑ έχουν στόχο τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών. Ολες οι αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις θα πρέπει να εντείνουν τη δράση τους, είπε, χωρίς διαχωρισμούς και χωρίς να αναγκάζονται να διαλέξουν ανάμεσα στον «καλύτερο» ιμπεριαλιστή. Ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε και στην πρόταση της ΚΝΕ να αναδειχτεί το 2009 έτος αντιιμπεριαλιστικής δράσης, καθώς είναι η χρονιά που συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ που έχει φέρει στους λαούς πραξικοπήματα, τρομοκρατία και πολέμους. Σημείωσε πως είναι μια καλή ευκαιρία να διοργανωθούν αντιιμπεριαλιστικά κάμπινγκ σε όλες τις ηπείρους το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ πρόσθεσε ότι το 2009 συμπληρώνονται και 10 χρόνια από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, τονίζοντας ότι χρειάζεται να αναπτυχθεί ιδιαίτερη δράση στα Βαλκάνια.

Επίσης, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ πρότεινε το 2009 να είναι χρονιά καταδίκης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, παίρνοντας υπόψη πως είναι και η χρονιά διεξαγωγής των Ευρωεκλογών, τονίζοντας πως θα πρέπει να δυναμώσει ο συντονισμός των οργανώσεων ενάντια σ' αυτήν την πολιτική των μονοπωλίων.

Αναφερόμενος στη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, ο Γ. Πρωτούλης τόνισε πως το Φεστιβάλ δεν είναι αυτοσκοπός της ΠΟΔΝ, αλλά μια σημαντική κατάκτηση των νεολαιίστικων οργανώσεων και θα πρέπει «να σκεφτούμε τρόπους και μεθόδους να είναι πιο μαζικό και να συνδεθεί με τα νεολαιίστικα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα».

Τελικά, από τη συνεδρίαση του CENA αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν πρωτοβουλίες για αντι-ΝΑΤΟική Δράση την περίοδο που συμπληρώνονται τα 10χρονα από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και τα 60χρονα από την ίδρυση του ΝΑΤΟ με σειρά δραστηριότητες της ΠΟΔΝ σε κάθε χώρα.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ύστερα από το κάλεσμα της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών Κούβας να εκφραστεί ακόμα πιο εντατικά η αλληλεγγύη προς το Νησί της Επανάστασης ιδιαίτερα μετά το πέρασμα των δύο κυκλώνων, ενώ το 2009 προγραμματίζονται μαζικές μπριγάδες αλληλεγγύης στην Κούβα από οργανώσεις της ΠΟΔΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ