Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ

ΤΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΜΕΛΛΟΝ: «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών σύντομα θα δημιουργηθεί οξύ κοινωνικό πρόβλημα καθώς οι νέοι που θα έχουν αποφοιτήσει από τα κολέγια με μεγάλο οικονομικό βάρος δε θα μπορούν να εργαστούν, καθώς τα πτυχία τους δε θα έχουν καμία αξία, αφού δε θα μπορούν να αναγνωριστούν» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ).

Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ: «"Η αγορά θα ανακάμψει, εσείς όχι". Με αυτή την κυνική προειδοποίηση προς τους συνταξιούχους στις ΗΠΑ, ο Μάρτιν Μπέιλι, του Brookings Institution αποτυπώνει ανάγλυφα τις τραγικές συνέπειες που προκάλεσε η χρηματο- οικονομική κρίση σε εκατομμύρια ανθρώπους τρίτης ηλικίας. Και αυτό διότι οι περισσότερες εταιρείες προτίμησαν να αλλάξουν το σύστημα συνταξιοδότησης από τις σταθερές συντάξεις σε λογαριασμούς συνταξιοδοτικών προγραμμάτων με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να χάνουν σημαντικά μερίδια περιουσίας τους ακόμη και μέσα σε μια ημέρα συναλλαγών (...) ένα ολοένα μεγαλύτερο ποσοστό Αμερικανών χρειάζεται να δουλεύει μετά τα 55 του χρόνια προκειμένου να εξασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση (...) μάλιστα προκειμένου κάποιος να εξασφαλίσει αμετάβλητο το επίπεδο διαβίωσής του μετά τη συνταξιοδότηση θα πρέπει να δουλεύει μέχρι τα 70!» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΣΙΓΟΥΡΙΑ: «Το τραπεζικό μας σύστημα που αποτελεί τον πιο ευαίσθητο κρίκο στη χρηματοπιστωτική αλυσίδα εξακολουθεί να προσφέρει ασφάλεια στους συναλλασσόμενους πελάτες, εξακολουθεί να προκαλεί εμπιστοσύνη και σιγουριά στους πολίτες» (το άρθρο στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ: «Στην κυβέρνηση, παραδοσιακά, η φτώχεια αντιμετωπίζεται ως μια ακόμη οικονομική παράμετρος. Οπως σημειώνουν όμως οι ειδικοί όταν παρουσιάζει χαρακτηριστικά όξυνσης σε περίοδο οικονομικής κρίσης τότε μετατρέπεται και σε κοινωνικό φαινόμενο με τη δική του δυναμική και συγκεκριμένες συνέπειες - ένα οξύ αίσθημα απογοήτευσης σε πρώτη φάση και οργής σε δεύτερη φάση - που μπορεί να στραφεί κατά πάντων» (η Ειρήνη Καρανασοπούλου στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ